Την Τετάρτη 29 Ιουνίου Η Απονομή Του Βραβείου "Ηθικής Τάξεως" Του 2021 Στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών "Ο Άγιος Σπυρίδων" - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

27 Ιουνίου 2022

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου Η Απονομή Του Βραβείου "Ηθικής Τάξεως" Του 2021 Στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών "Ο Άγιος Σπυρίδων"

  Το Βραβείο «Ηθικής Τάξεως» 2021, θα απονεμηθεί από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ο Άγιος Σπυρίδων», στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, ώρα 19:30.

thumbnail_%CE%91%CE%93%CE%99%CE%9F%CE%A3-%CE%A3%CE%A0%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%94%CE%A9%CE%9D%20%CE%A61


Με το «Βραβείο Ηθικής Τάξεως» του Δήμου Ηρακλείου, ως σήμερα, έχουν βραβευθεί: ο Στυλιανός Αλεξίου και ο Φώτης Καφάτος (το 2003), τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού (το 2006), ο κ. Θεοχάρης Δετοράκης (Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης), το 2016, ο κ. Γρηγόρης Σηφάκης (Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης) το 2017, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) το 2018, το 2019 ο κ. Ζαχαρίας Πορταλάκης (συλλέκτης έργων Τέχνης, δωρητής της σπουδαίας συλλογής εξήντα πέντε χριστιανικών φορητών εικόνων, που εκτίθενται πλέον μόνιμα στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης) και το 2020 ο κ. Λευτέρης Οικονόμου (Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης).

***

Το Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ο Άγιος Σπυρίδων», αποτελεί τον παλαιότερο φορέα παροχής προνοιακών υπηρεσιών στον τόπο μας. Ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1975, έχει την έδρα του στο Ηράκλειο Κρήτης και οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται στον Κρουσσώνα Μαλεβιζίου.

Προσφέροντας εκπαίδευση ατόμων με νοητική υστέρηση, παρέχοντας ειδική αγωγή, μέσω εξειδικευμένου προσωπικού, υποστηρικτικά προγράμματα στους εκπαιδευόμενους και στις οικογένειες τους. Με στόχο: «Την αρτιότερη και στο μέγιστο δυνατόν βαθμό ανάπτυξη των ατομικών – κοινωνικών δεξιοτήτων των εκπαιδευομένων, για την πληρέστερη αυτονόμηση και κοινωνική τους πορεία», όπως αναφέρεται στην διαδικτυακή σελίδα του Ιδρύματος.

Εκτός των προαναφερθέντων, το Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ο Άγιος Σπυρίδων» προσφέρει: κοινωνικές δράσεις, με την αρωγή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Φίλων και Υποστηρικτών και Χορηγών, για την ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση της κοινωνίας, αλλά και για τη στήριξη των υλοποιούμενων προγραμμάτων. Επίσης, συνεργασίες με πολιτειακούς, εκπαιδευτικούς, και ερευνητικούς φορείς και δίκτυα, τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού.

Η κοινωνία του τόπου μας, πολλές οικογένειες που έχουν ανάγκη την ειδική αυτή εκπαίδευση, έχουν ευεργετηθεί όλα αυτά τα χρόνια, από την παρουσία και τις δράσεις του Ιδρύματος

*Σημειώνεται ότι η τελετή βράβευσης καθυστέρησε εξαιτίας των περιορισμών που υπήρχαν στις δημόσιες εκδηλώσεις λόγω της πανδημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com

Post Top Ad

.............