Ενημερωτική δράση σε μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου από την Πυροσβεστική Υπηρεσία - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

01 Ιουνίου 2022

Ενημερωτική δράση σε μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

 

Τι κάνουμε σε ένα σεισμό; Πως αντιδρούμε σε περίπτωση πυρκαγιάς σε κατοικημένη περιοχή και πως στο δάσος; Τις απαντήσεις αυτές, αλλά και πολλές άλλες, πήραν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου από τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στην ενημερωτική δράση που οργανώθηκε από το Δήμο Μαλεβιζίου, σε συνεργασία με τη διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου.


Δράσης ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πολιτών και ειδικά μικρών παιδιών στην αντιμετώπιση πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών είχε προαναγγείλει ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, κατά την πρόσφατη άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2022» που πραγματοποιήθηκε στα Λινοπεράματα.

Ένα όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας βρέθηκε στην πλατεία Μιχ. Κατσαμάνη στο Γάζι όπου μαθητές 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου ενημερώθηκαν για την λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και για το πως πρέπει να αντιδρούν σε περίπτωση πυρκαγιάς ή μιας φυσικής καταστροφής.

Η δράση θα συνεχιστεί με τη νέα σχολική χρονιά σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Μαλεβιζίου, ώστε από μικρή ηλικία οι μαθητές να έχουν τις βασικές γνώσεις Πολιτικής Προστασίας, για να μπορούν να προστατέψουν τους εαυτούς τους και τους γύρω τους.

Η ενημερωτική δράση οργανώθηκε από τους Αντιδημάρχους Παιδείας Χρύσα Λυρώνη Πάγκαλου και Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Πετούση. Η ενημέρωση έγινε από τον Επιπυραγό Βαγγέλη Λουκάκη, τον Αρχιπυροσβέστη Γιώργο Ψυχογιουδάκη και τους Πυροσβέστες Γιώργο Ξαγοραράκη και Μανόλη Λαγουδάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............