Θερμό καλωσόρισμα μαθητών και εκπαιδευτικών από πέντε χώρες στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ στο Δημοτικό Σχολείο Μαλίων. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

30 Μαΐου 2022

Θερμό καλωσόρισμα μαθητών και εκπαιδευτικών από πέντε χώρες στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ στο Δημοτικό Σχολείο Μαλίων.



Με θερμό χαιρετισμό υποδέχτηκε σήμερα ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκοςσυνολικά είκοσι (20) μαθητές και δεκαπέντε (15) εκπαιδευτικούς από πέντε χώρες, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία (Μαρτινίκα), που επισκέπτονται αυτή την εβδομάδα τον Δήμο Χερσονήσου, φιλοξενούμενοι του Δημοτικού Σχολείου Μαλίων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο:“Cultural Exchanges: Your world, my world, ourworld” («Πολιτιστικές Ανταλλαγές: ο κόσμος σου, ο κόσμος μου, ο κόσμος μας»).

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε αναλυτικά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Δήμου, τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, παραθέτοντας αναλυτικά στοιχεία για την ταυτότητα και τα ιδιαίτερα πολυπολιτισμικά χαρακτηριστικά του. Επίσης, εξήρε τη συμμετοχή των σχολείων σε προγράμματα διεθνών εκπαιδευτικών ανταλλαγών, καθώς, όπως τόνισε «συμβάλλουν αποδεδειγμένα στην αλληλεπίδραση με ανθρώπους που έχουν διαφορετική οπτική και βοηθούν τα νέα παιδιά  να γίνουν «πολίτες του κόσμου», φέρνοντάς τους σε επαφή με άλλους πολιτισμούς με τον πλέον θετικό τρόπο». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς μας για τη μεθοδική δουλειά και την εξωστρέφεια, αλλά και για τις επίμονες προσπάθειές τους για να εξασφαλίσουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες μάθησης για τα παιδιά μας. 

Εμείς με τη σειρά μας ως δημοτική αρχή, σε συνεργασία πάντα με τον αρμόδιο και αποτελεσματικότατο Αντιδήμαρχο Παιδείας, Κώστα Ζαχαριουδάκη, συμπράττουμε στο σημαντικό εκπαιδευτικό έργο, επενδύοντας σε ένα αναβαθμισμένο σχολικό περιβάλλον. Συγχαρητήρια και στους δραστήριους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων που στέκονται αρωγοί και συμπαραστάτες σε όλη αυτή τη διαδρομή.»

Στη συνέχεια, η εξαιρετικά οργανωμένη εκδήλωση υποδοχής από τη διεύθυνση, τους εκπαιδευτικούς και τους μικρούς μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μαλίων επιφύλασσε πολλές ευχάριστες εκπλήξεις σε μικρούς και μεγάλους με τραγούδια, ζωντανή μουσική, παραδοσιακούς χορούς και ανταλλαγή δώρων. Στη συνέχεια, τα παιδιά προχώρησαν σε δράση φύτευσης ενδημικών και αρωματικών φυτών στα παρτέρια του σχολείου, συν-διαμορφώνοντας έτσι το σχολικό κήπο, με τη συνδρομή της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και του Αντιδημάρχου Παιδείας, Κώστα Ζαχαριουδάκη. Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, Σωτηρία Μαρτίνου.

Να σημειωθεί ότι με την επίσκεψη στα Μάλια, ολοκληρώνεται ο κύκλος ανταλλαγών στο συγκεκριμένο πρόγραμμα Erasmus+, το οποίο ξεκίνησε το 2019, με δράσεις προβολής στοιχείων πολιτισμού με έμφαση στα τοπικά χαρακτηριστικά. Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι είναι η τέταρτη φορά που το Δημοτικό Σχολείο Μαλίων συμμετέχει ως εταίρος σε παρόμοιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............