Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Δήμου Αγίου Νικολάου - kriti traveller

kriti traveller

ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

...
26 Ιουνίου Του 1926 Ο Σεισμός Των 7,6 Ρίχτερ
...
Το Φαράγγι Των Τοπολίων Και Η Μοναδική Σήραγγα Του
...
Η Μ. Μερκούρη Εγκαινιάζει Το Μουσείο Νίκος Καζαντζάκης
...
Η Ιερά Μονή Φανερωμένης Ή «Παναγία Των Γουρνιών»
...
Ο Μπέμπονας Στους Ορεινούς Όγκους Της Σητείας
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

19 Μαΐου 2022

Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Δήμου Αγίου Νικολάου

 Στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Δήμου Αγίου Νικολάου προέβησαν την Τρίτη 17 Μαΐου 2022 , ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης και ο Δήμαρχος του Αγίου Νικολάου, κ. Αντώνιος Ζερβός.


Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης είναι η ανέγερση ή και επέκταση του κτιρίου στον Σταθμό Περιβαλλοντικών Μετρήσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης, η αποκατάσταση του παλαιού Δημοτικού Σχολείου στη θέση Φινοκαλιά , η ανέγερση Ξενώνα Φιλοξενίας στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Σχολείου καθώς και η οργάνωση και λειτουργία «Κέντρου Έρευνας και Εκπαίδευσης για το Κλίμα, το Περιβάλλον και την Αγροβιοποικιλότητα».

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης, Καθηγητής Μιχαήλ Παυλίδης, o Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Δια Βίου Μάθησης, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Καθηγητής Γεώργιος Κοσιώρης, ο Αντιπρύτανης Προγραμματισμού, Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγητής Δημήτριος Μυλωνάκης, ο Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Νικόλαος Πουλακάκης, η Καθηγήτρια του Τμήματος Χημείας και Διευθύντρια του

Εργαστηρίου Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών (Ε.ΠΕ.ΧΗ.ΔΙ.), κα Μαρία Κανακίδου, η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιουσίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, κα Καλλιάτα Βερβεράκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αγ. Νικολάου και Σύμβουλος των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Νικόλαος Κοκκίνης, ο Αρχιτέκτονας κ. Οδυσσέας Ν. Σγουρός και ο Πολιτικός Μηχανικός, κ. Μάριος Σγουρός.

Σκοπός της παρούσας προγραμματικής συμφωνίας είναι η βελτίωση, η αναβάθμιση και η περαιτέρω ανάπτυξη του Σταθμού Περιβαλλοντικών Μετρήσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης. Επιπλέον η ενίσχυση δράσεων για τα οικοσυστήματα και τη βιοποικιλότητα καθώς και η συντήρηση, ανάπλαση και προβολή της ευρύτερης περιοχής του Άνω Μεραμβέλου, μέσω ενός ολοκληρωμένου Ιστού που θα περιλαμβάνει καινοτόμες δράσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στο Περιβάλλον, την Κλιματική Αλλαγή, την Εκπαίδευση, και τον Πολιτισμό εν γένει.

Ειδικότερα, θα εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της περιοχής και η διασφάλιση της συνέχειας του Επιστημονικού Σταθμού στον Φινοκαλιά, ως Κέντρο αναφοράς για το Περιβάλλον και το Κλίμα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και της επιστημονικής αριστείας μέσω των τεχνολογιών αιχμής που χρησιμοποιούνται στον Περιβαλλοντικό Σταθμό.

Η υπογραφή της σύμβασης ολοκληρώθηκε κατόπιν διεξοδικής παρουσίασης του πλάνου ανέγερσης και επέκτασης του κτιρίου στον Σταθμό Περιβαλλοντικών Μετρήσεων, από τον αρχιτέκτονα κ. Οδυσσέα Ν. Σγουρό.

Από την Πρυτανεία του ΠΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com
.............
ΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ
...
«Ασκήσεις Σκέψης Την Εποχή Του Κορωνοϊού»
...
Αλήτες Άγγελοι Ξεχασμένοι Στο Πλακόστρωτο
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
...
Δήμητρα Μαραγκουδάκη - Οι 12 Άθλοι Ενός Μαθητή
...
Η Υφάντρα Που Υφαίνει Και Ξεφαίνει
...
Το Μυθιστόρημα Της Έρσης Σεϊρλή "Γκρίζος Κύκνος"
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
...
Πόσο Δικός Μας Μπορεί Να Γίνει Ενας Ξένος
...
Τσιγκούνης Στην Τσέπη, Και Στην Ψυχή
Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 22.00 με 24.00 ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ 101,5 ......... ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
.............

Post Top Ad

.............