Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου: «Τρέχουμε πιο Γρήγορα από τον Καρκίνο» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

25 Μαΐου 2022

Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου: «Τρέχουμε πιο Γρήγορα από τον Καρκίνο»

 «Τρέχουμε πιο Γρήγορα από τον Καρκίνο», είναι το σύνθημα του 2ου ποδηλατικού γύρου που διοργανώνει στις 5 Ιουνίου, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών Αθηνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου και όπως αναφέρει η πρόεδρός του Ζωή Γραμματόγλου, «επιθυμούμε η δράση αυτή να γίνει θεσμός και να αποτελέσει ένα ακόμα εφαλτήριο στη μάχη κατά του καρκίνου».


Την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου θα γιορτασθεί σε πολλές χώρες του κόσμου με εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, και άλλες δράσεις η Παγκόσμια Ημέρα των survivors, δηλ. των ανθρώπων που έχουν ζήσει μια εμπειρία καρκίνου.

«Είναι μια ακόμα ευκαιρία τιμής και θύμησης, για όλους και όλες εμάς που επιζήσαμε, όπως και μια ευκαιρία αφύπνισης και ευαισθητοποίησης για όλο τον κόσμο», σημειώνει η κ. Γραμματόγλου.

Περιγράφει με συγκινητικό τρόπο τον «Γολγοθά» των καρκινοπαθών και ευγνωμονεί τους συμπαραστάτες σε αυτό τον αγώνα. «Όσοι ήρθαμε αντιμέτωποι με τον καρκίνο, δώσαμε μια προσωπική μάχη με έναν πανίσχυρο αντίπαλο. Πειθαρχήσαμε στις ιατρικές οδηγίες, υποβληθήκαμε σε δύσκολες θεραπευτικές διαδικασίες, προσπαθήσαμε, ταλαιπωρηθήκαμε, παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις, αγωνιστήκαμε και καταφέραμε να επιζήσουμε.

Θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη την υποστήριξη και τη συμπαράσταση που είχαμε από τους συνοδοιπόρους μας στη δύσκολη πορεία με την ασθένεια. Τους δικούς μας ανθρώπους, την οικογένεια, τους συγγενείς, τους φίλους αλλά και τους θεράποντες γιατρούς μας και τους νοσηλευτές που μας φρόντισαν, καθώς και τους ειδικούς ψυχικής υγείας που μας στήριξαν ψυχολογικά».

Η πρόεδρος του ΚΕΦΙ Αθηνών, Ζωή Γραμματόγλου, στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας ενάντια στον καρκίνο. «Συνεχίζουμε δυναμικά να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με καρκίνο, την πρόσβαση των ασθενών σε κλινικές μελέτες και εξατομικευμένες-καινοτόμες θεραπείες, τη βελτίωση των συνθηκών υγείας και περίθαλψης, την εφαρμογή πολιτικών που εξασφαλίζουν και διευκολύνουν την ομαλή κοινωνική επανένταξη, με πρακτικές ίσων ευκαιριών στην απασχόληση και ευελιξία στις εργασιακές συνθήκες.

Όλοι μαζί δίνουμε ένα μήνυμα δύναμης σε κάθε άτομο με καρκίνο αλλά και σε όλους μας, ότι συνεχίζουμε ανεξάρτητα από τις συνθήκες».

Η κ. Γραμματόγλου βροντοφωνάζει «φροντίστε την υγεία σας, μην αμελείτε τον προληπτικό σας έλεγχο», σημειώνοντας ότι η Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, «είναι μια γιορτή για όλους μας. Γιορτάζουμε και μιλάμε για τη σημασία της πρόληψης, γιορτάζουμε τη ζωή και τιμάμε όλες και όλους που δεν είναι πια μαζί μας».

Ραντεβού την Κυριακή 5 Ιουνίου

«Η αφετηρία και ο τερματισμός μας φέτος θα είναι η Αίγλη του Ζαππείου, για όσους θέλουν να μας γνωρίσουν και να κάνουμε μαζί τη διαδρομή των 5 χλμ του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, με το ποδήλατό τους, τρέχοντας ή με τα πόδια. Μπορεί να συμμετάσχει κάθε άτομο ή ομάδα, κυριολεκτικά από όπου θέλει, είτε μένει στην Αθήνα, είτε στην επαρχία, αρκεί να δηλώσει συμμετοχή στο site του Συλλόγου μας, να λάβει το συλλεκτικό υλικό μας και να ανεβάσει φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα, χρησιμοποιώντας τα hashtags #ridewithKEFI #runwithKEFI. Απαραίτητες προϋποθέσεις: το κέφι και η θέληση για προσφορά στον άνθρωπο που νοσεί, στο περιβάλλον του και στο σύνολο της κοινωνίας.

Ραντεβού Την Κυριακή 5 /6 σας περιμένουμε στον 2ο Ποδηλατικό Γύρο με ή χωρίς ποδήλατο, αλλά με το πιο φωτεινό χαμόγελό σας!», καταλήγει η Γραμματόγλου.

Ε.Φ. ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............