Η Παραλία Της Φυλακής 3km Ανατολικά Της Χώρας Σφακίων - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

09 Μαΐου 2022

Η Παραλία Της Φυλακής 3km Ανατολικά Της Χώρας Σφακίων

 f11


Η παραλία της Φυλακής βρίσκεται 3km ανατολικά της Χώρας Σφακίων και 75km νοτιοανατολικά των Χανίων. Βρίσκεται πολύ κοντά στο μοναδικό ξενοδοχείο αποκλειστικά για γυμνιστές στην Κρήτη, που λέγεται "Βριτόμαρτις".


f13


Η παραλία έχει βότσαλο και κατά τόπους βράχια και δεν είναι ανοιχτή στους ανέμους. Είναι γενικά απομονωμένη, παρά το γεγονός ότι η πρόσβαση με αυτοκίνητο ή περπάτημα από την κοντινή Χώρα Σφακίων είναι εύκολη.

f4


f12


Στη παραλία δεν υπάρχουν καταλύμματα, αλλά υπάρχουν ξαπλώστρες και μια μικρή καντίνα. Επίσης, λόγω της γειτνίασης της με το ξενοδοχείο Βριτομάρτις αλλά και της απομονωμένης θέσης της, η Φυλακή, καθώς και οι γειτονικές παραλίες του Αμμουδίου, προτιμούνται σχεδόν αποκλειστικά από γυμνιστές. Ουσιαστικά αποτελούν τις μόνες "επίσημες" παραλίες γυμνιστών στην Κρήτη.


f10


Πιο μακρυά βρίσκεται μια ταβέρνα σχεδόν αποκλειστικά για γυμνιστές, ενώ οι επισκέπτες περπατάνε όλο το δρόμο μέχρι το χώρο στάθμευσης, πριν ντυθούν. Πόσο περισσότερο φιλική στους γυμνιστές μπορεί να είναι η Φυλακή;


f8


Αν περπατήσετε 100m ανατολικότερα από τη Φυλακή, θα βρεθείτε στην περιοχή Πλακάκια και στην παραλία που σχηματίζεται στην έξοδο του Σφακιανού Φαραγγιού. Στα Πλακάκια υπάρχουν 3-4 εκπληκτικές μικροσκοπικές παραλίες που σχηματίζονται σε φιόρδ, με καταγάλανα νερά και ψιλό βοτσαλάκι. Μάλιστα μερικές σχηματίζονται και μέσα σε σπηλιές!


f14


Η πρόσβαση από τη Χώρα Σφακίων εξασφαλίζεται με αυτοκίνητο οδηγώντας ανατολικά και παίρνοντας το ασφαλτοστρωμένο δρόμο που αρχίζει αριστερά από την είσοδο του ξενοδοχείου Βριτόμαρτις. Στη Χώρα Σφακίων μπορείτε να βρείτε πολλές επιλογές για διαμονή και φαγητό, ενώ επίσης υπάρχει και λεωφορειακή σύνδεση με τα Χανιά. Επίσης, από το λιμάνι της Χώρας φεύγουν πλοία για Γαύδο, Λουτρό, Αγία Ρουμέλη, Σούγια και Παλαιόχωρα.


f5

f6

f7

f11

f15

f16

f17

f18

f19

f20

f21

f9






ΠΗΓΗ: http://www.cretanbeaches.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............