Η Παραλία Γεροπόταμος 18km Ανατολικά Του Ρεθύμνου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

17 Μαΐου 2022

Η Παραλία Γεροπόταμος 18km Ανατολικά Του Ρεθύμνου

 G4


Ο Γεροπόταμος βρίσκεται περίπου 18km ανατολικά του Ρεθύμνου και 3km δυτικά από το Πάνορμο. Ονομάζεται έτσι από το ομώνυμο ποτάμι που εκβάλει στην παραλία.

G5

Η μικρή παραλία είναι αμμουδερή και με καθαρά νερά, τα οποία είναι πολύ δροσερά λόγω του ποταμού, ο οποίος σχηματίζει μια βαθιά λιμνούλα δίπλα στην παραλία. Είναι λίγο οργανωμένη με ομπρέλες και μια καντίνα που προσφέρει αναψυκτικά, νερό και τρόφιμα. Παρά την εύκολη πρόσβαση, είναι πάντα ήρεμη και δεν έχει πολύ κόσμο. Ωστόσο, η προσανατολισμός της παραλίας, την κάνει ευάλωτη στους βοριάδες.

G2

Η ευρύτερη περιοχή είναι πολύ σημαντική, καθώς στο ποτάμι βρίσκουν καταφύγιο σπάνια πτηνά και ζώα. Εκτός το ποτάμι, δυτικά του Γεροπόταμου η ακτή είναι γεμάτη θαλάσσιες σπηλιές, στις οποίες ζουν οι σπάνιες μεσογειακές φώκιε και φωλιάζουν σπάνια πουλιά.
G8
Η πρόσβαση στο Γεροπόταμο είναι πανεύκολη, καθώς δίπλα περνάει η γέφυρα της Εθνικής Οδού Ηρακλείου- Ρεθύμνου. Μπορείτε να έρθετε ακόμη και με λεωφορείο, ζητώντας από τον οδηγό να σταματήσει στην παραλία.
G7
G1





ΠΗΓΗ: http://www.cretanbeaches.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............