Συμπεράσματα Ημερίδας για τις απαιτήσεις σχετικά με την καταχώριση, τη λειτουργία, τη συντήρηση και τον έλεγχο εγκατεστημένων ανελκυστήρων - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

15 Απριλίου 2022

Συμπεράσματα Ημερίδας για τις απαιτήσεις σχετικά με την καταχώριση, τη λειτουργία, τη συντήρηση και τον έλεγχο εγκατεστημένων ανελκυστήρων

 H Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων (Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α.) για πρώτη φορά στην Κρήτη και στην πόλη του Ηρακλείου, διοργάνωσε με επιτυχία ημερίδα σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου Κρήτης την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 και ώρα 10:00π.μ. στο Εργατικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου (Λεωφ. Δημοκρατίας 10) με θέμα: 


«Απαιτήσεις σχετικά με την καταχώριση, τη λειτουργία, τη συντήρηση και τον έλεγχο εγκατεστημένων ανελκυστήρων» και με αναφορά στο νομοθετικό - θεσμικό πλαίσιο που διέπει τους Ανελκυστήρες και εν γένει σε ατυχήματα-δυστυχήματα καθώς επίσης και στην προαιρετική ασφάλιση αστικής, εργοδοτικής και επαγγελματικής ευθύνης. 


Την ημερίδα μας τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι Δήμων και της Περιφέρειας Ηρακλείου. Η έναρξη της ημερίδας έγινε με το χαιρετισμό του Αντιδημάρχου του Δήμου Ηρακλείου κου Αναστασάκη Ιωάννη, ο οποίος αναφέρθηκε στη γενικότερη πολιτική της Δημοτικής Αρχής και στη νέα αρμοδιότητα του Δήμου των καταχωρήσεων των ανελκυστήρων σύμφωνα με το ΦΕΚ Α' 87/7.6.2010 ΝΟΜΟΣ 3852. 

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων (Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α.) κος Βλασόπουλος Π. Γεώργιος, αναφέρθηκε από την πρώτη νομοθεσία του 1931 μέχρι και την ισχύουσα του 2008 του επαγγέλματος. Αναφέρθηκε στα επαγγελματικά δικαιώματα από τον πρώτο νόμο 6422 του 1934 μέχρι και το ισχύον Προεδρικό Διάταγμα 108 του 2013 για το οποίο η Ομοσπονδία μας προσέφυγε στο Συμβούλιο Επικρατείας για τη στήριξη του αδειοδοτημένου τεχνικού προσωπικού. Ανέλυσε το ισχύον νομοθετικό - θεσμικό πλαίσιο για το ΦΕΚ 2604 του 2008, το οποίο αφορά την εγκατάσταση, την καταχώρηση, τη λειτουργία και τη συντήρηση των ανελκυστήρων, την αναβάθμιση τους με το Β.Δ. 890 του 1968, καθώς επίσης και στα Ευρωπαϊκά πρότυπα του ΕΛΟΤ 81.80 – 81.20 – 81.50 και στην ισχύουσα Ευρωπαϊκή οδηγία 2014/ 33. 

Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ - ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ - ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ Α ΝΕ Λ ΚΥ Σ ΤΗ Ρ Ω Ν 

Μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας E F E S M E ΠΕΙΡΑΙΩΣ 118 - ΑΘΗΝΑ 118 54 ΤΗΛ.: 210 34 70 581 - FAX: 210 34 25 326 url: www.povesa.gr e-mail : info@povesa.gr 

Αναφέρθηκε στο νέο νόμο 4712 ΦΕΚ Α΄146/29.7.2020 για το ηλεκτρονικό μητρώο, στις αντιφάσεις και στα αρνητικά σημεία του νέου σχεδίου της Κ.Υ.Α., με στόχο την απορρύθμιση και αποδόμηση του επαγγέλματος με μακροπρόθεσμη επιδίωξη την ολιγοπώληση του ταυτόχρονα με τη συρρίκνωση των αδειοδοτημένων τεχνιτών με το νέο νόμο περί της τεχνικής Εκπαίδευσης και την εμπορευματοποίηση της. 


Ο κος Αγαπητός Γιάννης μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων (Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α.), αναφέρθηκε εν γένει στα ατυχήματα, τα δυστυχήματα στην υποχρεωτική ανά έτος συγκρότηση 4/μελούς (Δήμος-Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α.-ΕΣΥΔ-ΤΕΕ) οργάνου/κλιμακίου και κυρώσεων από κάθε Δήμο (ΦΕΚ 2604/08, άρθρο 11 και 13). Αναφέρθηκε στην υποχρεωτική ανά έτος συγκρότηση του διμελούς οργάνου επικουρούμενου από εκπρόσωπο της Επαγγελματικής Ένωσης (ΦΕΚ 143/11 ν.3982, άρθρο 11) και των προβλεπόμενων κυρώσεων (ΦΕΚ 143/11, ν. 3982 άρθρο 12, σύμφωνα με το ΦΕΚ 2540/11). 


Επίσης ανέλυσε την προαιρετική ασφάλιση περί αστικής, εργοδοτικής και επαγγελματικής ευθύνης και περί του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ΦΕΚ 45/1999). Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ιδιωτικών φορέων Πιστοποίησης, τοποθετήθηκε για το νέο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο καθιερώθηκε από το 1999, τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες τους σε σχέση με τον έλεγχο των Ανελκυστήρων, ως διαπιστευμένοι από το Ε.ΣΥ.Δ. και ως κοινοποιημένοι στην Ε.Ε.. 


Ο εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου κος Καρτελάκης Μάνος τοποθετήθηκε για τη συμμετοχή και τη θέση του Τ.Ε.Ε. στο 4/μελές όργανο/κλιμάκιο πορισμάτων (προβλεπόμενο από το ΦΕΚ 2604/08) σε ατυχήματα – δυστυχήματα. Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησαν σχετικές ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους προς τους ομιλητές, τοποθετήσεις παρευρισκόμενων, συζήτηση επι όλων των προαναφερθέντων θεμάτων. Το κλείσιμο της ημερίδας για το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τους Ανελκυστήρες έκανε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων κος Βλασόπουλος Π. Γεώργιος, αφού εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς όλους τους ομιλητές και τους παρευρισκόμενους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............