Ο Αγιος Ραφαηλ στα τρία Καμαράκια Αποκορώνου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

26 Απριλίου 2022

Ο Αγιος Ραφαηλ στα τρία Καμαράκια Αποκορώνου

 rafahl-620x300


Εκεί στα δυτικά της Κρήτης, στο Νομό Χανίων, στα τρία Καμαράκια Αποκορώνου παράπλευρα της νέας εθνικής οδού Χανίων – Ρεθύμνου στο 18ο χιλιόμετρο, στέκει τρανό της Ορθοδοξίας προσκυνητάρι που ένας ρασοφόρος λεβίτης ο πατέρας Λεωνίδας Ηλιάκης με κόπο, δυσκολίες και πίστη έκτισε. Και τούτο το ξεχωριστό της Κρήτης ίδρυμα που αποσκοπεί στην βοήθεια των πασχόντων ψυχικά και κοινωνικά συνανθρώπων μας επιτελεί τούτο το φιλάνθρωπο και Θρησκευτικό έργο, μια σπουδαία προσφορά αυτού του φιλόχριστου και θεόπνευστου ιερέα του πατρός Λεωνίδα που έχει υπηρετήσει τον λόγο του Θεού σε πολλά πόστα, ως πρωτοπρεσβύτερος, στρατιωτικός Ιερέας-διδάσκαλος και Θεολόγος. 


Αφού διέθεσε την εδαφική έκταση που άπτεται της Δημοσίας ανήγειρε ύστερα από προσπάθεια και κόπους πολλούς και με την βοήθεια πολλών φίλων το κτιριακό συγκρότημα που η μορφή του οδηγεί τον άνθρωπο στην ουράνια βασιλεία.  Και πάνω στο επίπεδο δάπεδο τούτου του κτιρίου ορθώνει το ταπεινό ανάστημά τού, ο Ναός ο τρίκλιτος που μέσα σε 33 μόνο ημέρες κατορθώθηκε να τελειώσει με την συνδρομή πιστών Χριστιανών, που φιλοξενεί μέσα στο Ιερό του χώρο, τους  Άγιους Νεομάρτυρες Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη. 

Το δεξιό κλίτος είναι αφιερωμένο στον Τίμιο Σταυρό και το Αριστερό στον Άγιο Μεγαλομάρτυρα και Θαυματουργό Εφραίμ, Νέας Μάκρης. Αλλά ο Πατέρας Λεωνίδας δεν σταματά εδώ. Σκέφθηκε πως και τα ζώα είναι δημιουργήματα του Θεού, άρα και αυτά χρήζουν την βοήθειά μας. Έτσι δημιούργησε σε δικιά του πάλι εδαφική  έκταση, λίγο έξω από την ιστορική κώμη του Βάμου, ένα άλλο ίδρυμα που το ονομάζει Κιβωτό. 

Μέσα σε αυτή την Κιβωτό φιλοξενεί και φροντίζει  πολλά ζώα και κυρίως στρουθοκαμήλους που αποτελεί και τούτο ένα μεγάλο σχολείο κυρίως για τα παιδιά που έρχονται και γνωρίζουν αυτά τα ξεχωριστά ζώα που μόνο από φωτογραφίες και τηλεόραση γνωρίζουν. Και μέσα σε αυτό τον αγροτικό χώρο στήνει Ναΐσκους και κυρίως τον Ναό της Παναγίας της Γιάτρισσας δημιουργώντας έτσι ένα σπουδαίο πάρκο θρησκευτικό αλλά και ζωολογικό πάρκο μεγάλης εκπαιδευτικής αξίας . 

1

Αλλά για τούτο το σπουδαίο και πολυσήμαντο  και πολύπλευρο και πολύμορφο έργο που επιτελεί ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ αυτός του Θεού με τους συνεργάτες του δεν μπορεί να αναπτυχθεί  μέσα σε λίγες αράδες .  Όμως εμείς που χρόνια τώρα γνωρίζουμε και το έργο, και το ήθος και την πίστη  και την προσφορά του πατέρα Λεωνίδα Ηλιάκη προς την πατρίδα, την Θρησκεία και στον πάσχοντα συνάνθρωπο μας, αρκούμεθα για να τον συγχαρούμε Δημόσια γιατί όταν εμείς πολλές φορές με φίλους Αθηναίους τον επισκεπτόμαστε, σαν αποδημητικά πουλιά, πάντα δεχόμαστε την φιλοξενία του, την ευλογία του με τον Τίμιο Σταυρό του, που ποτέ δεν τον αποχωρίζεται ,και μαθαίνουμε πάντα την έξωθεν καλή μαρτυρία που διαθέτει και την στήριξη του Μητροπολίτη Χανίων που ευλογεί και στηρίζει το Θεάρεστο έργο του. 

Ο πατέρας Λεωνίδας Ηλιάκης, αυτός ο ξεχωριστός του Θεού άνθρωπος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και τιμά με την προσωπικότητά του την εκκλησία της Κρήτης που την υπηρετεί πιστά και ευσυνείδητα.  Καμία σκιά δεν μπορεί να αλλοιώσει την αγιοσύνη του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............