H Φυλλάδα του Γαδάρου στο Heraklion Arts and Culture - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

09 Μαρτίου 2022

H Φυλλάδα του Γαδάρου στο Heraklion Arts and Culture

 Το θεατρικό αναλόγιο "Η Φυλλάδα του Γαδάρου" έρχεται στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου = Heraklion Arts and Culture. Την on line πρεμιέρα μπορείτε να παρακολουθήσετε σήμερα Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 στις 21:15 στον παρακάτω σύνδεσμο https://youtu.be/U0e0oIxIbxo ενώ αμέσως μετά θα παραμείνει διαθέσιμη on demand στη ζώνη θέασης «Τη Γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική»!


Λίγα λόγια για το έργο:

Η «Φυλλάδα του Γαδάρου» είναι ένα ομοιοκατάληκτο σατιρικό ποίημα, που αναφέρεται στις περιπέτειες ενός γαϊδάρου, τον οποίο προσπαθούν να ρίξουν στην παγίδα τους μια αλεπού κι ένας λύκος. Από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του κειμένου αυτού είναι ότι πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα μη θρησκευτικά έργα της κρητικής λογοτεχνίας, που έφτασε μέχρι τα τυπογραφεία της Βενετίας και είχε μεγάλη διάδοση ως έντυπο. Ο κωμικοσατιρικός χαρακτήρας του έργου, το λαϊκό (κι ενίοτε χοντρό) χιούμορ του, μαζί με τις στιχουργικές ικανότητες του συγγραφέα / διασκευαστή, φαίνεται να είναι οι κύριοι λόγοι που η ιστορία του “πιο ταπεινού αλλά και πιο τετραπέρατου τετράποδου της Κρητικής γραμματείας” αναδείχτηκε στην μακροβιότερη ριμάδα της νεοελληνικής “λαϊκής” λογοτεχνίας.

Συντελεστές:

Επιστημονική Σύμβουλος: Τασούλα Μαρκομιχελάκη | Σκηνοθετική επιμέλεια: Σοφία Δερμιτζάκη | Μουσική: Τίτος Μίντζας | Κινηματογράφιση: Μαρία Παπαδάκη | Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Αναστασάκης, Σοφία Δερμιτζάκη, Θοδωρής Θεοδωρίδης | Οργάνωση Παραγωγής: ΘΕ.Σ.Η

Παραγωγή: Δήμος Ηρακλείου -Αντιδημαρχία Πολιτισμού

Για εγγραφή στο Heraklion Arts and Culture ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/2Ym3OSb

H Φυλλάδα του Γαδάρου στο Heraklion Arts and Culture

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............