Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο Δίκτυο EUROMONTANA - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

24 Μαρτίου 2022

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο Δίκτυο EUROMONTANA

 Στην ανάγκη της δια-περιφερειακής συνεργασίας και τη διάδοση καλών και επιτυχημένων πρακτικών για τη βιώσιμη ανάπτυξη στις ορεινές περιοχές της Ευρώπης», αναφέρθηκε ο Γιώργος Αλεξάκης Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης και Εντεταλμένος για τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Θέματα, στην διαδικτυακή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνεργασίας EUROMONTANA, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.


Το δραστήριο δίκτυο για τα «Βουνά της Ευρώπης» αποτελείται από 63 μέλη (φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, πανεπιστήμια, αγροτικοί φορείς, κ.α.) που απλώνονται σε 17 χώρες σε όλη την Ευρώπη και ενεργοποιείται για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της υπαίθρου και των ορεινών όγκων της Ευρώπης. Ειδικότερα το Δίκτυο λειτουργεί ως μηχανισμός επηρεασμού της Ευρωπαϊκής Πολιτικής για την υποστήριξη μιας πιο αποτελεσματικής πολιτικής για τα Βουνά στην Ευρώπη και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη συγκράτηση του πληθυσμού και κυρίως των νέων ανθρώπων.

Η Περιφέρεια Κρήτης είναι ενεργό μέλος του Δικτύου και ο εκπρόσωπος της Γιώργος Αλεξάκης έχει εκλεγεί Αντιπρόεδρος του. Στο παρελθόν έχουν γίνει ενέργειες της Περιφέρειας Κρήτης με τη συμμετοχή και του Δικτύου EUROMONTANA ενώ ετοιμάζονται και νέες, στην μετα – κορωνοϊό περίοδο, σε τομείς όπως : η κατοίκηση, η κινητικότητα, η πρόσβαση, η καινοτομία, η ψηφιακή διακυβέρνηση και η απασχόληση στους ορεινούς όγκους.

Ειδικότερα, τον προσεχή Οκτώβριο το Δίκτυο θα οργανώσει το 12ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τους Ορεινούς Όγκους με σκοπό τον προσδιορισμό μιας «Βιώσιμης Στρατηγικής για την Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών έως το 2025».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............