"Αποκριάτικες "Μουσειακές Βαλίτσες: Μουσεία Μάσκας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

01 Μαρτίου 2022

"Αποκριάτικες "Μουσειακές Βαλίτσες: Μουσεία Μάσκας

 Οι Μουσειακές Βαλίτσες είναι εργαστήρια μουσειακής αγωγής για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, που ενθαρρύνουν το βιωματικό παιχνίδι με τον πολιτισμό. Τα παιδιά εξερευνούν διαθεματικά και διεπιστημονικά τα μουσεία και τις συλλογές τους μέσα από ομαδικές και πολυαισθητηριακές δραστηριότητες, ενώ έχουν την ευκαιρία να επεξεργαστούν αντιπροσωπευτικά δείγματα (αυθεντικά και αντίγραφα) του πολιτισμού μας. Μουσεία φυσικής ιστορίας, αστρονομίας, τέχνης, φυσικών επιστημών και κάθε είδους μουσεία ζωντανεύουν στα μάτια των παιδιών μέσα από το παιχνίδι με τα αντικείμενα.

Αυτό το μήνα, οι Μουσειακές Βαλίτσες είναι αποκριάτικες και φέρνουν τα Μουσεία Μάσκας!


Τα Μουσεία Μάσκας αφηγούνται την ιστορία, την τέχνη και τον πολιτισμό της μάσκας. Αν και συνδέεται απόλυτα με τη γιορτή των Αποκριών, οι σημασίες και οι χρήσεις της ποικίλουν ανάλογα με την περιοχή και την εποχή. Μάσκες που «ξορκίζουν το κακό», μάσκες που προστατεύουν, μάσκες που ψυχαγωγούν τους ανθρώπους, μάσκες που σε μεταμορφώνουν σε κάτι άλλο.

Τι είναι, όμως, η μάσκα; Πόσες χρήσεις μπορεί να έχει; Ποιος ο ρόλος της στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων; Αλήθεια… πόσες διαφορετικές μάσκες υπάρχουν στον κόσμο;

Με αφορμή τη γιορτή των Αποκριών, τα παιδιά εξερευνούν τις μάσκες που κρύβονται στα Μουσεία Μάσκας από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα. Παρατηρούμε χρώματα, σχέδια, υλικά και αναγνωρίζουμε παλιούς λαούς και έθιμα. Μεταμορφωνόμαστε σε αρχαία πνεύματα, θεούς, σούπερ ήρωες και σε Βενετσιάνους για να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο και να γνωρίσουμε την ιστορία της μάσκας. Ελάτε να διαλέξουμε τα αγαπημένα μας χρώματα και να σχεδιάσουμε τη δική μας μοναδική μάσκα.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Μαρτίου στο φιλόξενο χώρο της Σπείρας – Κέντρο Ψυχοεκπαίδευσης (Εθνικής Αντιστάσης & Δελμούζου 1, Βασιλειές) το απόγευμα 06.00 – 07.00 μμ. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 281 088 2009 και στο 697 585 5064. Ο αριθμός των παιδιών είναι περιορισμένος. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των συμμετεχόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............