Στήριξη του δημόσιου χαρακτήρα της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στη σημερινή σύσκεψη με φορείς στο Δήμο Χερσονήσου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

20 Φεβρουαρίου 2022

Στήριξη του δημόσιου χαρακτήρα της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στη σημερινή σύσκεψη με φορείς στο Δήμο Χερσονήσου

 Σε αναζήτηση βιώσιμης πρότασης για τη λειτουργία της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Κοκκίνη Χάνι – ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη τουριστικών φορέων και θεσμικών παραγόντων στο δημοτικό κατάστημα Λιμένα Χερσονήσου, μετά από πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής και με σύμφωνη γνώμη των δημοτικών παρατάξεων.


Στην ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση συμμετείχαν οι κκ: ο Περιφερειακός Διευθυντής ΕΟΤ Άρης Στρατάκης, η Διευθύντρια της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Κοκκίνη Χάνι Κατερίνα Τζουλιαδάκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης, ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Σφακιανάκης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς, ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης και ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Γιώργος Κοφινάκης, o πρόεδρος του Σωματείου Μαγείρων, Ζαχαροπλαστών και λοιπού Προσωπικού Κουζίνας Νεκτάριος Μωϋσάκης και η γεν. γραμματέας του Σωματείου Μαρία Καμνάκη, οι Αντιδήμαρχοι Τουρισμού, Κώστας Αναστασάκης και Παιδείας, Κώστας Ζαχαριουδάκης, ο ειδικός σύμβουλος δημάρχου για θέματα Τουρισμού Γιάννης Ζαχαριουδάκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Σμυρνάκης, Μανώλης Ζερβάκης και Γιώργος Παρθενιώτης.

Κοινή πεποίθηση των συμμετεχόντων ήταν η αναγκαιότητα επανεκκίνησης λειτουργίας της Σχολής υπό δημόσιο χαρακτήρα, αλλά και η παραμονή της εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Χερσονήσου.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος δήλωσε: «Θεωρούμε επιβεβλημένη τη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων για το συντονισμό δράσεων στην κατεύθυνση της πλήρους επαναλειτουργίας - και μάλιστα αναβαθμισμένης - ενός πολύ σημαντικού δημόσιου φορέα τουριστικής εκπαίδευσης, καθώς κοινός στόχος και απώτερος σκοπός όλων μας είναι η τουριστική ανάπτυξη και η ευημερία του τόπου και των ανθρώπων του, πράγμα που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη βελτίωση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού μας προϊόντος. Μετά τη σημερινή εξαιρετικά γόνιμη συζήτηση είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητάς μας να επιδιώξουμε συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού. Εδώ θέλω να επισημάνω ότι ως Δήμος Χερσονήσου στηρίζουμε την πλήρη επαναλειτουργία και του ξενοδοχειακού τμήματος της Σχολής. Η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση του πραγματικά πολύτιμου εξειδικευμένου προσωπικού πρέπει οπωσδήποτε να στηριχθεί, γιατί το έλλειμμα θα φανεί πολύ σύντομα και θα επιφέρει τεράστιες επιπτώσεις στον τομέα των υπηρεσιών της βαριάς βιομηχανίας της χώρας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............