Χωριό χωριό συνεχίζεται η ψηφιακή καταγραφή της λαϊκής ιστορίας και πολιτισμού του Δήμου Μαλεβιζίου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

19 Ιανουαρίου 2022

Χωριό χωριό συνεχίζεται η ψηφιακή καταγραφή της λαϊκής ιστορίας και πολιτισμού του Δήμου Μαλεβιζίου

 Η ψηφιακή καταγραφή της λαϊκής ιστορίας και πολιτισμού του Δήμου Μαλεβιζίου συνεχίζεται. Τα μέλη της ομάδας Androidus Project Tank, που έχουν αναλάβει την δημιουργία ενός Ψηφιακού Αποθετηρίου Προφορικής Ιστορίας Λαϊκού Πολιτισμού των κοινοτήτων του Δήμου Μαλεβιζίου, βρέθηκαν στο Κεραμούτσι για την συνέχιση της αποτύπωσης της λαϊκής ιστορίας και πολιτισμού κάθε χωριού στο Μαλεβίζι.


Ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει ξεκινήσει να συλλέγει και να καταγράφει ιστορίες προερχόμενες από το πολιτιστικό μωσαϊκό του Μαλεβιζίου μέσα από τις κοινότητες που δημιούργησαν και διαμορφώνουν συνεχώς την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου. Στόχος είναι η δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας (αποθετήριο) καταγραφής, συλλογής, προστασίας και διάχυσης και ανάδειξης πολιτιστικών δεδομένων και αφηγήσεων της τοπικής ιστορίας της περιοχής.

Σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς συλλόγους τα μέλη της ομάδας Androidus Project Tank καταγράφουν μνήμες, παραδόσεις, ήθη και έθιμα σε κάθε χωριό του Μαλεβιζίου. Δημιουργούν έτσι ένα ψηφιακό αρχείο με συνεντεύξεις και οπτικοακουστικό υλικό, ηχητικές καταγραφές (podcast), φωτογραφικό αρχείο και γραπτά τεκμήρια, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να εμπλουτίζουν σταδιακά οι ίδιοι οι πολίτες σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες διαχείρισης του αποθετηρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............