Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Βαγγελιώ Καρακατσάνη - Έχει κι αγάπη σύνορα - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

21 Ιανουαρίου 2022

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Βαγγελιώ Καρακατσάνη - Έχει κι αγάπη σύνορα


Μετά την ποιητική συλλογή «Τα αναγκαία» και το παραμύθι «Το έρημο κλουβί» που προκάλεσαν αίσθηση, κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Βαγγελιώς Καρακατσάνη με τίτλο «Έχει κι αγάπη σύνορα». Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο. Ο διακεκριμένος ζωγράφος Βασίλης Γρατσίας έκανε την εικονογράφηση του βιβλίου. Ο Δημοσθένης Καραγιάννης έκανε την επιμέλεια του κειμένου. Ο Δανιήλ Τσιορμπατζής έκανε την επιμέλεια της έκδοσης και σχεδίασε το εξώφυλλο.


Το βιβλίο σε μέγεθος 17 x 24 εκ. με 64 σελίδες, κυκλοφορεί από την 17.1.2022, σαν αυτοέκδοση της λογοτέχνιδας και μπορείτε να το βρείτε με τον ISBN: 978-618-00-3503-2 στην τιμή των 8,48 ευρώ (συμπεριλαμβάνει ΦΠΑ).

Για το βιβλίο

Έχει κι αγάπη σύνορα, στρωτός δεν είν' ο δρόμος!

Χαίρετ', αστράφτει και βροντά, μα τη σκοτών' ο πόνος.

...«Δημιουργεί (η Βαγγελιώ Καρακατσάνη) με την ποίησή της προσδιορισμένες συνιστώσες ενός κοινωνικού περιβάλλοντος, και προτρέπει τον αναγνώστη να σκεφτεί γιατί συνέβησαν αυτά τα γεγονότα, παρέχοντας καλύτερη χωρική, ιστορική κατανόηση και γνώση.

Χρησιμοποιεί την ντοπιολαλιά της Κρήτης, που έχει τις ρίζες της στα βάθη των αιώνων. Η ομορφιά της διαλέκτου, μοναδική και ανεπανάληπτη, άντεξε και αντέχει στο πέρασμα του χρόνου. Η γλώσσα της αγάπης, η γλώσσα του Ερωτόκριτου. Κόβει και ράβει, όταν γράφει φωνήεντα ή δυσπρόφερτα σύμφωνα με έναν θαυμαστό τρόπο και κάνει τον λόγο να ρέει κυλαριστός. Σε συνεπαίρνει!

Η μαντινάδα σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο, εκφράζει με έναν τρόπο άμεσο και αξιόπιστο, το ήθος του κρητικού λαού. Ενθαρρύνει την επαναστατική σκέψη, την ρήξη και την κριτική. Ενσωματώνει φόρμες επεξεργασμένες από μια πολύ μακρά παράδοση, φόρμες μεγάλης αισθητικής δραστικότητας, που έχουν τη δυνατότητα, συνδυάζοντας το ρυθμό, να δημιουργήσουν μαντινάδες προσαρμοσμένες στην περίσταση.»...

(Από τον Πρόλογο του Δανιήλ Τσιορμπατζή)


Πληροφορίες – κεντρική διάθεση του βιβλίου:

Βαγγελιώ Καρακατσάνη

Ευαγγελίας Αρμενάκη 2

70100, Αρχάνες Ηρακλείου

τηλ. 2810752719

κιν. 6986311639

e-mail: vagkara@gmail.com

https://vagkara.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............