Δημοπράτηση νέου προγράμματος αναβάθμισης και δημιουργίας παιδικών χαρών στο Δήμο Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

18 Ιανουαρίου 2022

Δημοπράτηση νέου προγράμματος αναβάθμισης και δημιουργίας παιδικών χαρών στο Δήμο Ηρακλείου

 Στη δημοπράτηση νέου προγράμματος αναβάθμισης παιδικών χαρών και υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων στον αστικό ιστό, προχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου με στόχο την δημιουργία σύγχρονων και ποιοτικών δημόσιων κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου, με περιβαλλοντικό πρόσημο και προσβάσιμων από όλους, που θα ικανοποιούν τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου Ηρακλείου.


Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στο πλαίσιο της πράξης «Δράσεις αστικής αναζωογόνησης στο Δήμο Ηρακλείου», έχει προϋπολογισμό 6,5 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει την προμήθεια, τοποθέτηση και εγκατάσταση εξοπλισμού παιδικής χαράς, σκέιτ, γηπέδων πολλαπλών αθλημάτων, υπαίθριων οργάνων άθλησης και αστικού εξοπλισμού, δαπέδων , όπως επίσης και λοιπών υλικών, για την δημιουργία νέων και την αναβάθμιση υφιστάμενων παιδικών χαρών και υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων, συνολικής έκτασης 19.016,00 τ.μ., που πρόκειται να συγκροτούν ένα δίκτυο στον αστικό ιστό εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Ηρακλείου.

Ειδικότερα στο πλαίσιο της προμήθειας θα ανακατασκευαστούν τέσσερις (4) υφιστάμενες παιδικές χαρές και συγκεκριμένα στο Πάρκο επί της οδού Εφόδου-Δυτικά Τείχη, στο Πάρκο Γεωργιάδη, στο Πάρκο Βαρδαξή στη Νέα Αλικαρνασσό και επί της οδού Παρθενώνος.

Επιπλέον, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών για ελεύθερα προσβάσιμους δημόσιους χώρους αναψυχής των παιδιών θα δημιουργηθούν τέσσερις (4) νέες παιδικές χαρές στο Πάρκινγκ Βίγλας (Πρώην Λούνα Πάρκ), στο χώρο της τάφρου κάτω από το ευθύγραμμο τμήμα των Προμαχώνων Βιτούρι και Ιησού, σε κοινόχρηστο χώρο στις Μεσαμπελιές, και σε δύο ακόμα κοινόχρηστους χώρους στην περιοχή Νέα Φορτέτσα.

Εκτός από τις παιδικές χαρές η προμήθεια περιλαμβάνει την δημιουργία/αναβάθμιση δικτύου υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων και συγκεκριμένα:

- Πέντε (5) χώρων υπαίθριων οργάνων άθλησης, σε τμήμα του πάρκου επί της οδού Εφόδου-Δυτικά Τείχη, στο ΟΤ1893, στο ΚΧ1534 στο ΚΧ1539 και επί της οδού Ιτάνου. Θα εξοπλιστούν με όργανα γυμναστικής, τα οποία θα καλύπτουν λειτουργίες εκγύμνασης των περισσότερων μυϊκών ομάδων, προσφέροντας στους χρήστες ένα πλήρες κυκλικό πρόγραμμα προπόνησης.

- Τριών (3) γηπέδων πολλαπλών αθλημάτων, επί της οδού Ιτάνου, στο ΚΧ1539 και στο ΟΤ 2306. Τα γήπεδα πολλαπλών αθλημάτων θα φιλοξενήσουν ποικίλες

ατομικές και ομαδικές αθλητικές δραστηριότητες, όπως ποδόσφαιρο, καλαθοσφαίριση, αντισφαίριση, πετοσφαίριση, αντιπτέριση, χόκεϊ κ.ά.

- Ενός (1) νέου πάρκου skate διαστάσεων 25,70 m χ 20,40 m, σε τμήμα του Πάρκου επί της οδού Εφόδου - δυτικά Τείχη (περίπου 880 m2), με ράμπες και στοιχεία skate ειδικά για χρήστες αθλητικού εξοπλισμού με τροχούς (skateboarding, ΒΜΧ και inlineskating).

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός εξέφρασε την ικανοποίηση του σημειώνοντας: « Ο Δήμος Ηρακλείου σχεδιάζει και προωθεί συνεχώς έργα και δράσεις για την κάλυψη των κενών που καταγράφονται σε κοινόχρηστους χώρους και χώρους πρασίνου, σκοπεύοντας στην απόδοση σε κάθε γειτονιά της πόλης και σε όλους τους οικισμούς, όσο το δυνατόν μεγαλύτερων επιφανειών δημόσιου χώρου υψηλής ποιότητας και αισθητικής, φιλικούς στο περιβάλλον και στους χρήστες τους. Για εμάς η βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα.»

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο έργο λειτουργεί συμπληρωματικά με δύο ήδη δημοπρατημένα έργα την «Προμήθεια Υλικών και εξοπλισμού για την αναβάθμιση 16 παιδικών χαρών σε οικισμούς, προϋπολογισμού 1.270.000,00 € και την «Προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση 20 παιδικών χαρών εντός της πόλης του Ηρακλείου», προϋπολογισμού 1.860.000,00 €.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............