Μουσειακές Βαλίτσες | Μουσεία Δεινοσαύρων - Οι γίγαντες της προϊστορίας έρχονται στο Motivo! - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

31 Οκτωβρίου 2021

Μουσειακές Βαλίτσες | Μουσεία Δεινοσαύρων - Οι γίγαντες της προϊστορίας έρχονται στο Motivo!

 Οι Μουσειακές Βαλίτσες είναι εργαστήρια μουσειακής αγωγής για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, που ενθαρρύνουν το βιωματικό παιχνίδι με τον πολιτισμό. Τα παιδιά εξερευνούν διαθεματικά και διεπιστημονικά τα μουσεία και τις συλλογές τους μέσα από ομαδικές και πολυαισθητηριακές δραστηριότητες, ενώ έχουν την ευκαιρία να επεξεργαστούν αντιπροσωπευτικά δείγματα (αυθεντικά και αντίγραφα) του πολιτισμού μας. Μουσεία φυσικής ιστορίας, αστρονομίας, τέχνης, φυσικών επιστημών και κάθε είδους μουσεία ζωντανεύουν στα μάτια των παιδιών μέσα από το παιχνίδι με τα αντικείμενα.



Αυτό το μήνα, οι Μουσειακές Βαλίτσες ανοίγουν και φέρνουν τα Μουσεία Δεινοσαύρων στο Motivo! Πολλά χρόνια πριν τους ανθρώπους, κοντά στα 230 εκατομμύρια χρόνια, κατοικούσαν στη Γη οι δεινόσαυροι, τα πιο μεγάλα ζώα που έχουν καταγραφεί ποτέ! Ποιοι ήταν, όμως, οι δεινόσαυροι; Πώς ζούσαν; Για ποιο λόγο εξαφανίστηκαν;

Ελάτε να μεταμορφωθούμε σε παλαιοντολόγους, να σκάψουμε στον πάγο και να ανακαλύψουμε τα πιο γνωστά προϊστορικά ζώα. Ο Τυρανάσαυρος Ρεξ μαζί με τους υπόλοιπους γίγαντες θα μας ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο για να εξερευνήσουμε τον κόσμο τους και να ανακαλύψουμε πολλά από τα μυστικά τους. Γρήγορα όμως! Πριν το μεγάλο ηφαίστειο εκραγεί…!

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου στον φιλόξενο χώρο του Motivo - Κέντρο Ειδικών Θεραπειών & Ψυχοεκπαίδευσης στο Βενεράτο (Δρόμος προς Ι.Μ. Παλιανής, πίσω από τα ΚΕΠ) το πρωί 11.30πμ – 12.30μμ και στο Τσαλικάκι – Γάζι Ηρακλείου (Γ. Γεννηματά 53) το απόγευμα 5.30μμ – 6.30μμ. Η κράτηση είναι απαραίτητη στο τηλ. 2811 116 807, καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των συμμετεχόντων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............