Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν το καινούριο βιβλίο της Τώνιας Κατζουρού «7 Χρώματα πάνω σε Μαύρο» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

03 Οκτωβρίου 2021

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν το καινούριο βιβλίο της Τώνιας Κατζουρού «7 Χρώματα πάνω σε Μαύρο»

 ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

ΑΘΙΒΟΛΗ (ΚΟΥΜ ΚΑΠΙ), 7 μ.μ.

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν το καινούριο βιβλίο της Τώνιας Κατζουρού «7 Χρώματα πάνω σε Μαύρο», την Τετάρτη 6/10/2021 στις 7 το απόγευμα, στην αθιβολή (Κουμ Καπί).



Μιλάνε για το βιβλίο

Γιώργος Καλούτσης, μουσικός

Τούλα Τριμαντήλη, αρχιτέκτων

Χρήστος Τσαντής, συγγραφέας

Κωνσταντίνα Χαριτάκη, συγγραφέας

& η συγγραφέας Τώνια Κατζουρού

Τραγουδά η Νένια Στεφάνου,

σε στίχους της Τώνιας Κατζουρού και μουσική Γιάννη & Νένιας Στεφάνου

Κιθάρα: Νίκος Μιχελιδάκης

(μέλος των Indigo Skin)

Ένα τυχαίο γεγονός με έκανε να «φορέσω» ξανά τα παιδικά μου μάτια και να ξαναζήσω κάποια γεγονότα που ταξίδευαν μέσα στις αναμνήσεις μου αλλά, όσο περνούσε ο καιρός, τόσο ξεμάκραιναν και ξεθώριαζαν. Επτά ιστορίες βασισμένες σε πραγματικά περιστατικά, που άλλοτε έρχονταν ολοκάθαρα μπροστά μου κι άλλοτε μπερδεύονταν μεταξύ τους κι έπαιρναν παραμυθένιες διαστάσεις! Όσοι τις έζησαν, θα τις θυμούνται, ίσως, καλύτερα. Όμως, σημασία έχει πως όλες μαζί, δημιούργησαν ένα υπέροχο ευωδιαστό και πολύχρωμο λουλούδι στα χρώματα της ώχρας, όπως ήταν βαμμένα, τότε, τα σπίτια στη Χαλέπα, στα Χανιά! Η βίλα Σβαρτς ήταν ο συνδετικός κρίκος! «Σβαρτς», στα γερμανικά, σημαίνει μαύρο. Και όπως ξέρουμε, τα χρώματα ζωντανεύουν καλύτερα πάνω σε μαύρο φόντο!

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και παραμένω στα λατρεμένα μου Χανιά, με ένα μικρό διάλειμμα, που έμεινα στην άλλη αγάπη μου, την Αθήνα! Τα παιδικά μου χρόνια, ήταν πολύ ευτυχισμένα και ενδιαφέροντα, γεμάτα βιβλία και συναντήσεις με λογοτέχνες και ανθρώπους της τέχνης! Αυτό με σημάδεψε στο λόγο μου, στη σκέψη και στη συμπεριφορά μου. Οι σπουδές μου τελείωσαν στην Αγγλική φιλολογία, παρόλο που ήθελα κι ετοιμαζόμουν να γίνω ψυχίατρος. Όμως, άλλαι αι βουλαί των ανθρώπων…
Έχω δυο γιους, που είναι η ψυχή μου όλη! Και δυο εγγόνια, που είναι η μεγάλη μου παρηγοριά, κάθε μέρα!
Θέλω να πιστεύω πως πάνω απ’ όλα, είμαι δίκαιη. Και πως έχω κάνει, τουλάχιστον τρεις ανθρώπους, να αγαπήσουν το διάβασμα και την ποίηση, παρόλο που απείχαν πάντα! Αυτό, είναι το πνευματικό μου βραβείο! Από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς κυκλοφορεί και η ποιητική μου συλλογή, με τίτλο «Ακροβατώ».

Τώνια Κατζουρού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............