Εκδήλωση για την οδική ασφάλεια στο 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου Κρήτης από το Ίδρυμα Άρη Σταθάκη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

24 Οκτωβρίου 2021

Εκδήλωση για την οδική ασφάλεια στο 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου Κρήτης από το Ίδρυμα Άρη Σταθάκη

 Το Ίδρυμα 'Αρη Σταθάκη πραγματοποίησε σήμερα εκδήλωση για την οδική ασφάλεια στο 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου Κρήτης. Το συγκεκριμένο σχολείο, έγινε πριν λίγο καιρό σημείο αναφοράς, όταν ένας απόφοιτος και ένας μαθητής του έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα. Τότε μαθεύτηκε ότι μέσα στο προαύλιο υπάρχει μια κατασκευή στη μνήμη των 8 μαθητών του, που χάθηκαν στην άσφαλτο τα τελευταία χρόνια.


Το Ίδρυμα 'Αρη Σταθάκη αμέσως κινητοποίησε μια σειρά ενεργειών, ώστε να πάρει άδεια από τη διευθύντρια του σχολείου για να πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών στην οδική ασφάλεια. «Όταν άκουσα ότι μέσα σε κάποιο σχολείο υπάρχει μνημείο θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων, ήθελα αμέσως να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε να σταματήσει αυτή η γενοκτονία» είπε η πρόεδρος του ιδρύματος, Χριστίνα Σταθάκη και συνέχισε: «Επικοινώνησα με την Toyota Ελλάς, η οποία προσέφερε την υποστήριξη της και με τον Αθλητικό Όμιλο Κρήτης, οι οποίοι απάντησαν αμέσως θετικά. Σήμερα κάναμε στα παιδιά μια μικρή παρουσίαση και ακολούθησε μια μεγάλη κουβέντα στην κατεύθυνση που έθεσαν οι μαθητές με τις ερωτήσεις τους».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Δημήτρης Παπαστεφανάκης και Μάνος Πετούσης, στελέχη του ΑΟΚ, οι οποίοι έδειξαν στα παιδιά τον εξοπλισμό ασφαλείας των οδηγών αγώνων αυτοκινήτου και αφιέρωσαν χρόνο για να απαντήσουν σε ερωτήσεις των παιδιών. Από την άλλη, η διευθύντρια του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου, 'Αννα Λίβα επισήμανε πως «είναι σημαντικό να προσφέρεις στη ζωή και η σημερινή εκδήλωση είναι αξιέπαινη. Στα δύο χρόνια που είμαι σε αυτό το σχολείο έχουμε χάσει δύο παιδιά. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό».

Κ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............