Μαθητική και στρατιωτική παρέλαση 28ης Οκτωβρίου -Με μάσκες οι θεατές, τι προβλέπεται για τις σχολικές γιορτές - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

27 Οκτωβρίου 2021

Μαθητική και στρατιωτική παρέλαση 28ης Οκτωβρίου -Με μάσκες οι θεατές, τι προβλέπεται για τις σχολικές γιορτές

Κανονικά θα γίνει η στρατιωτική και μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου σε όλη τη χώρα, για τις οποίες έχουν προβλεφθεί σειρά μέτρων προκειμένου να αποφευχθεί όσο γίνεται ο συνωστισμός και η διάδοση του κορωνοϊού.

.com/img/a/

Καθώς πλησιάζουμε προς την 27η Οκτωβρίου για τη Θεσσαλονίκη και την 28η Οκτωβρίου για όλη τη χώρα, η κυβέρνηση θέλησε να δώσει λεπτομερείς πληροφορίες για τον τρόπο που θα διεξαχθεί η παρέλαση, λαμβάνοντας υπόψη τα ισχύοντα μέτρα προστασίας εν μέσω πανδημίας<

Αρχικά, το υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωσή του έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως οι παρελάσεις θα γίνουν κανονικά, ενώ μέσα στην ημέρα έγινε γνωστή η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που καθορίζει τον τρόπο διεξαγωγής σχολικών εορτών και παρελάσεων.

Έτσι, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου, θα λάβει χώρα επίσης κανονικά την ερχόμενη Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου.


Επίσης, στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα, ενώ όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών.

Ήδη την Πέμπτη, κατά την ενημέρωση των ειδικών της επιτροπής για τον κορωνοϊό, διευκρινίστηκε πως σε συνθήκες συνωστισμού, όπως εκείνη της παρέλασης, η χρήση μάσκας επιβάλλεται και στους εξωτερικούς χώρους.


Οι μαθητικές παρελάσεις, δηλαδή, θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοïoύ COVID-19.


Σύμφωνα με διευκρίνιση του υπουργείου σήμερα, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική, αφού θα είναι στοιχισμένοι.


Ωστόσο, τονίζεται πως και τα παιδιά που θα παρελάσουν θα πρέπει να φορούν μάσκα πριν και μετά την παρέλαση και εφόσον επικρατεί συνωστισμός.


Πώς θα γίνουν οι γιορτές του σχολείου

Επιπλέον, αναφορικά με τους εορτασμούς για την 28η Οκωβρίου στα σχολεία, το υπουργείο Παιδείας προτείνει οι εκδηλώσεις να πραγματοποιηθούν εντός του κάθε τμήματος ξεχωριστά

Η διάρκεια της γιορτής θα καθορίζεται με απόφαση του/της Διευθυντή/τριας-Προϊσταμένου/ης και του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών της κάθε σχολικής μονάδας


Όσο για τη διαδικασία παράδοσης της σημαίας από τον/τη Διευθυντή/τρια-Προϊστάμενο/η των Δημοτικών Σχολείων στον/στη σημαιοφόρο θα πραγματοποιηθεί παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας, σύμφωνα με τις εκάστοτε οδηγίες του ΕΟΔΥ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............