Στην τελετή αφής της «Φλόγας της Αγάπης» της 19ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών ο Χάρης Μαμουλάκης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

10 Οκτωβρίου 2021

Στην τελετή αφής της «Φλόγας της Αγάπης» της 19ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών ο Χάρης Μαμουλάκης

 Στην τελετή αφής της «Φλόγας της Αγάπης» της 19ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Ηρακλείου στο πλαίσιο της εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Εθελοντισμού και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης», παρευρέθηκε ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.


«Η ιδέα της δωρεάς οργάνων, αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, εθελοντής αιμοδότης, δότης αιμοπεταλίων και δωρητής οργάνων ο ίδιος, τονίζοντας: «Με την ευκαιρία και της Ευρωπαϊκή Ημέρα Δωρεάς Οργάνων Σώματος και Μεταμοσχεύσεων που τιμάται σήμερα, ας στείλουμε από την Κρήτη ένα ισχυρό μήνυμα αγάπης και αλτρουισμού προς κάθε κατεύθυνση. Η δωρεά οργάνων, γεφυρώνει τη ζωή με τον θάνατο. Ας αναλογιστούμε πόσοι συνάνθρωποί μας θα είχαν σωθεί, αν λάμβαναν αυτό το πολύτιμο δώρο ζωής κι ας ενισχύσουμε το κίνημα των δωρητών οργάνων, όσο και όπως μπορούμε.».

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Δωρεάς Οργάνων Σώματος και Μεταμοσχεύσεων γιορτάζεται στις 10 Οκτωβρίου έπειτα πρωτοβουλία και απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Σκοπός της Ημέρας, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την αξία της δωρεάς οργάνων σώματος, που μέσω της μεταμόσχευσης χαρίζουν το πολύτιμο δώρο της ζωής σε πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Σήμερα η μεταμόσχευση αποτελεί τη μόνη θεραπευτική λύση για την τελικού σταδίου ανεπάρκεια καρδιάς, ήπατος και πνεύμονα και την πιο αποτελεσματική λύση για την τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια.

Πέρα από τις σημαντικές επιστημονικές εξελίξεις οι οποίες αφορούν τις μεταμοσχεύσεις και την πρόοδο που σημειώνεται στον οργανωτικό τομέα, η αναγκαία και βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση μιας μεταμόσχευσης, η οποία αποτελεί δώρο ζωής για χιλιάδες ασθενείς συνανθρώπους μας, παραμένει μόνο μία: Η υιοθέτηση και η διάδοση της

ιδέας της δωρεάς οργάνων και ιστών. Μια πράξη η οποία βασίζεται στην ανιδιοτέλεια, τον ανθρωπισμό και την αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com

Post Top Ad

.............