Με μία ημερίδα, τον Γιάννη Μπαξεβάνη στο master class και τους Χαΐνηδες ξεκινούν οι εκδηλώσεις ,«Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

23 Σεπτεμβρίου 2021

Με μία ημερίδα, τον Γιάννη Μπαξεβάνη στο master class και τους Χαΐνηδες ξεκινούν οι εκδηλώσεις ,«Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021»

 Με μία ημερίδα με θέμα τα «Τοπικά προϊόντα και γαστρονομία, η πρόταση για αειφόρο τουριστική ανάπτυξη» θα ανοίξει η αυλαία των εκδηλώσεων «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021/Heraklion Gastronomy Days 2021» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, τη ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε., την Αγροδιατροφική Σύμπραξη στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης. Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis με τη συμμετοχή των συναρμόδιων φορέων.


Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το απόγευμα, στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης, στην προβλήτα του «Μικρού Κούλε» από τις 17:00 έως τις 23:00 όπου ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να γευτεί ξεχωριστά πιάτα, να παρακολουθήσει master class, να δει την έκθεση των παραδοσιακών προϊόντων στον χώρο και να απολαύσει μία μοναδική κρητική βραδιά με τους Χαΐνηδες.

Πρόγραμμα Heraklion Gastronomy Days 2021

Ωράριο Έκθεσης – Πώλησης Κρητικών Προϊόντων

Παρασκευή: 17:00-23:00

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου

10:30: Ξενοδοχείο Aquila Atlantis

Ημερίδα με θέμα: «Τοπικά προϊόντα και γαστρονομία, η πρόταση για αειφόρο τουριστική ανάπτυξη». Την ημερίδα συντονίζει η δημοσιογράφος Ελένη Βακεθιανάκη.

18:00- 19:00 : Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θραψανού μαγειρεύει παραδοσιακά και προσφέρει κρητικά όσπρια.

19:00 – 20:00: Master Class με τον chef Γιάννη Μπαξεβάνη και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

20:30-23:00 : Κρητική μουσική με τους Χαΐνηδες.

· Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, 14/09/2021 στους ανοικτούς χώρους η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Για την είσοδο του κοινού δεν απαιτείται rapid test ή self test, ούτε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.

· Σε κλειστούς χώρους των εκδηλώσεων επιτρέπεται η είσοδος σε εμβολιασμένους, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους ανεξαιρέτως, καθ΄όλη την διάρκεια παραμονής στους στεγασμένους χώρους της εκδήλωσης.

FB: Heraklion_gastronomy

Ημερίδα με θέμα: «Τοπικά προϊόντα και γαστρονομία, η πρόταση για αειφόρο τουριστική ανάπτυξη» πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021/Heraklion Gastronomy Days 2021». Η ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» θα ξεκινήσει στις 10:30 έως 13:30 μετά το μεσημέρι και τις εργασίες συντονίζει η δημοσιογράφος Ελένη Βακεθιανάκη.

Πρόγραμμα

10:30 Προσέλευση

11:00 Χαιρετισμοί

11:15 «Το Ηράκλειο ως αειφόρος γαστρονομικός προορισμός»: Γιώργος Σισαμάκης, Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού - Ψηφιακού Μετασχηματισμού - Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου και Τουρισμού Δήμου Ηρακλείου.

11:30 «Η Κρητική δίαιτα και γαστρονομία, ένα αειφόρο μοντέλο ζωής και η σχέση του με τον τουρισμό της Κρήτης»: Κυριάκος Κώτσογλου, Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Περιφέρειας Κρήτης.

11:45 «Τα τοπικά προϊόντα και η γαστρονομία ως πολιτισμική ταυτότητα ενός τόπου»: Δρ. Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, Ομότ. Ερευνήτρια, τ. Διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, Μέλος της Εθνικής Επιτροπής «Αθήνα 2021», Πρόεδρος της Επιτροπής Χειροτεχνίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.

12:00 «Ο ρόλος των τοπικών προϊόντων στην ανάπτυξη γαστρονομικού τουρισμού στον Δήμο Ηρακλείου. Απόψεις και αντιλήψεις των stakeholders»: Γεώργιος Απλαδάς, Λέκτορας, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

12:15 «Καινοτόμες δράσεις προώθησης κρητικής γαστρονομίας»: Σταύρος Τζεδάκης, Πρόεδρος Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης.

12:30 «Το γαστρονομικό μοντέλο της Σαντορίνης»: Γιώργος Χατζηγιαννάκης, Σύμβουλος Γαστρονομίας.

12:45 «Οι μεγάλες σύγχρονες διεθνείς τάσεις, και πώς ανταποκρίνεται η Κρητική διατροφή σε αυτές. Ο ρόλος του ελαιόλαδου στην κρητική διατροφή»: Άρης Κεφαλογιάννης, Πρόεδρος Δ.Σ. της Legendary Food A.E.

13:00 «Κρήτη, βιώσιμος γαστρονομικός προορισμός»: Δρ. Κωνσταντίνος Μανασάκης, Οικονομολόγος (MBA, PhD), Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης.

13:15 Τοποθετήσεις Συμμετεχόντων.

13:30 Ελαφρύ Γεύμα.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ COVID - 19

Η είσοδος επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο κατόπιν ηλεκτρονικής προεγγραφής και σε όσους επιδεικνύουν: (α) πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή (β) πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.

Η χρήση μάσκας, για όλους ανεξαιρέτως, είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στους στεγασμένους χώρους της εκδήλωσης.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ https://forms.gle/mHMWnqtGjxsoWXjs5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............