Ημερίδα με θέμα «Ο Δάντης στη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

28 Σεπτεμβρίου 2021

Ημερίδα με θέμα «Ο Δάντης στη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία»

  Με την ευκαιρία του Έτους Δάντη που τιμάται φέτος για τα 700 χρόνια από την εκδημία του, το Μουσείο Καζαντζάκη έχει τη χαρά και την τιμή να συμμετέχει στην Ημερίδα που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας.

 


Η Ημερίδα με τίτλο «Ο Δάντης στη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία» διοργανώθηκε από την καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Σαλέντο, Χρύσα Δαμιανάκη. Το Μουσείο συμμετέχει με την ανακοίνωση «Ο Καζαντζάκης και ο Δάντης μέσα από τις Συλλογές του Μουσείου Καζαντζάκη» στην οποία θα παρουσιαστούν κυρίως άγνωστα τεκμήρια του Μουσείου που φωτίζουν τη σχέση του Καζαντζάκη με τον φλωρεντινό ποιητή και αναδεικνύουν τις πλούσιες Συλλογές του. Την ανακοίνωση ετοίμασε η Παρασκευή Βασιλειάδη, υποψήφια δρ Νεοελληνικής Φιλολογίας ΕΚΠΑ και Υπεύθυνη Αρχείου του Μουσείου.

 

Την Ημερίδα μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά εδώ

https://www.youtube.com/c/SocietàFilellenicaItaliana

Κι εδώ θα γίνει η μετάδοση του ιταλικού σκέλους της

https://www.youtube.com/c/LecturaDantisMetelliana

 

Η Ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο Διεθνούς Συνεδρίου με τίτλο «Ο Δάντης και η Ελλάδα» που θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Ιταλικού Υπουργείου Πολιτισμού από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Νοεμβρίου στις παρακάτω πόλεις: Λευκωσία, Αθήνα, Μπάρι, Σαλέρνο, Μιλάνο, Ραβέννα. 


Ημερίδα με θέμα «Ο Δάντης στη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............