Υποβρύχιο: Η πιο γλυκιά νοσταλγία από τα παιδικά μας χρόνια - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

17 Αυγούστου 2021

Υποβρύχιο: Η πιο γλυκιά νοσταλγία από τα παιδικά μας χρόνια

 Πρόκειται για ένα γλυκό κουταλιού, που σερβίρεται βουτηγμένο μέσα σε ένα ποτήρι με παγωμένο νερό, εξού και η ονομασία του. Είναι από τα πιο αγαπημένα των παιδιών και των παιδικών μας χρόνων, που συνηθίζεται περισσότερο τους ζεστούς μήνες, λόγω του παγωμένου νερού και της δροσιάς που αφήνει στο στόμα. 

Το υποβρύχιο ξεραίνεται εύκολα γι’ αυτό, αφενός φροντίζουμε να το αγοράζουμε φρέσκο ελέγχοντας την ημερομηνία παραγωγής στη συσκευασία του, αφετέρου το καταναλώνουμε σχετικά γρήγορα, κλείνοντας πάντα καλά το καπάκι στο δοχείο που το περιέχει για να μην ξεραθεί.

Πώς & πού παράγεται
Τα κύρια συστατικά του είναι ζάχαρη, νερό και γλυκόζη, με τα οποία φτιάχνεται ένα πολύ πηχτό σιρόπι, σχεδόν συμπαγές, το οποίο αρωματίζεται τις περισσότερες φορές με μαστίχα ή βανίλια. Στη συνέχεια, το σιρόπι ανακατεύεται δυνατά μέχρι να αποκτήσει λευκό χρώμα και τη γνώριμη μαστιχωτή υφή. Κάποιες φορές το υποβρύχιο χρωματίζεται με ειδικά χρώματα (πράσινο, ροζ) και εμπλουτίζεται με ξηρούς καρπούς -στην Αίγινα συνηθίζεται το ντόπιο φιστίκι- ή κάποιο γλυκό κουταλιού (κεράσι, τριαντάφυλλο κ.λπ.). Παράγεται σε όλη σχεδόν την Ελλάδα από μικρές και μεγάλες βιομηχανίες αλλά και μικρά εργαστήρια και οικοτεχνίες.

Πώς καταναλώνεται
Με τον κλασικό τρόπο: παίρνουμε ένα κουτάλι και πιάνουμε μια γενναία κουταλιά υποβρύχιο, την οποία βουτάμε αμέσως μέσα σε ένα ποτήρι με πολύ παγωμένο νερό. Το γλυκό σφίγγει από το σοκ της αιφνίδιας βουτιάς στο παγωμένο νερό και σταθεροποιείται πάνω στο κουτάλι μας, ενώ, αν μείνει περισσότερο, αρχίζει να λιώνει μέσα στο νερό, γι’ αυτό και το καταναλώσουμε αμέσως, χωρίς περιστροφές. Δοκιμάστε το και σαν γλάσο σε κέικ, κουλουράκια και μπισκότα, ακόμα και στη βασιλόπιτά σας την Πρωτοχρονιά. Και για κάτι πιο σπέσιαλ… δοκιμάστε να βάλετε μια κουταλιά βανίλια ή μαστίχα ανάμεσα σε δυο μπισκότα του εμπορίου!

πηγη www.olivemagazine.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com

Post Top Ad

.............