Πρόταση από τον κ Γεώργιο Σισαμάκη για πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

11 Αυγούστου 2021

Πρόταση από τον κ Γεώργιο Σισαμάκη για πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας

Αγαπητέ Υπουργέ

Αγαπητέ Πρόεδρε

Συγκλονισμένοι παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες την καταστροφή που συντελείται με τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές και τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και φυσικό περιβάλλον. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την υγειονομική κρίση του covid-19 επιτάσσουν την αναπροσαρμογή των προτεραιοτήτων στους σχεδιασμούς της Κεντρικής κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα θέματα Πολιτικής Προστασίας και η αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας τίθενται στις βασικές προτεραιότητες στην άσκηση πολιτικών για την ανθεκτικότητα των Τοπικών κοινωνιών. 

Η ασφάλεια που πρέπει να αισθάνονται οι πολίτες απέναντι σε φυσικά φαινόμενα όπως ο σεισμός , καταστροφές όπως οι πλημμύρες ή οι πυρκαγιές, υγειονομικές

κρίσεις όπως το φαινόμενο της πανδημίας του covid-19 , είναι βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη ενός τόπου διότι συνδέεται με την ομαλή ζωή, την οικονομική ανάπτυξη και πρόοδο των τοπικών κοινωνιών.

Με το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” οι Δήμοι υπέβαλλαν προτάσεις έργων και δράσεων διαφόρων κατηγοριών για χρηματοδότηση οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης.

Τόσο ως Δημοτική Παράταξή “Ηράκλειο για όλους” όσο και ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Ηρακλείου στους τομείς Αναπτυξιακού Προγραμματισμού - Ψηφιακού Μετασχηματισμού Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της υπαίθρου και Τουρισμού προτείνουμε την άμεση αξιολόγηση όλων των προτάσεων των Δήμων που αφορούν τους τομείς της Πολιτικής προστασίας και της αντιμετώπισης των συνεπειών του covid-19 .

Η άμεση αξιολόγηση και χρηματοδότηση κατά προτεραιότητα αυτών των δράσεων θα βοηθήσει τις Τοπικές Κοινωνίες να αντιμετωπίσουν με αποτελεσματικό τρόπο τα προβλήματα ανθεκτικότητας και σήμερα αλλά και στο άμεσο μέλλον. Θα ενδυναμώσουν το αίσθημα της ασφάλειας και στους πολίτες και τους επισκέπτες του τόπου μας και θα ενισχύσουν τελικά το αναπτυξιακό άλμα που έχουμε ανάγκη ως χώρα ."

Με εκτίμηση

Σισαμάκης Γιώργος

Επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους»

Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............