Ψαρογιώργης «Πέτα στο ένα σου φτερό» στο Φεστιβάλ "Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί" - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

28 Αυγούστου 2021

Ψαρογιώργης «Πέτα στο ένα σου φτερό» στο Φεστιβάλ "Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί"

  

Σάββατο 28.08.2021 | Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης. Ώρα 20:30

Από την παράδοση της Σαρδηνίας, στην παράδοση της Κρήτης. Ο Γιώργης Ξυλούρης θα μας παρουσιάσει τραγούδια με κοινή αναφορά στην αντίσταση κατά της φθοράς, της λήθης και της κάθε μορφής καταπίεσης.



Είναι πραγματικά συγκλονιστική η ερμηνεία του Ψαρογιώργη, φορτωμένη με μια οικογενειακή παράδοση πλούσια και γνήσια, προικισμένη με εμπειρίες από άλλα είδη μουσικής, καθώς αναδύεται μέσα από τους ήχους του λαούτου του και από μια φωνή με την ιδιαίτερη εκφορά λόγου μιας ορεινής περιοχής της Κρήτης, με δικά της χαρακτηριστικά. Και η «συνομιλία» με το κοντραμπάσο του Γιάννη Πολυχρονάκη, κάνει τη συναυλία να αποκτά τη δική της άποψη, να ανοίγεται και να προβάλλεται στο μέλλον.

Μια μουσική παράσταση με τον ήχο του λαούτου και του κόντρα μπάσου να συγκλίνουν σε ένα άκουσμα όπου το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού συν- διαλέγεται με μοτίβα κυρίως από την Κρητική μουσική αλλά και από τις συνθέσεις και τα τραγούδια του Γιώργου Ξυλούρη (Ψαρογιώργη).
Συμμετέχουν:  Γιώργης Ξυλούρης, Λαούτο, φωνή,  Γιάννης Πολυχρονάκης, κοντραμπάσο

Διοργάνωση: Δήμος Ηρακλείου - Αντιδημαρχία Πολιτισμού - Φεστιβάλ "Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί" 

Είσοδος Ελεύθερη || Διάθεση Δωρεάν εισιτηρίων από τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.ticketservices.gr/event/crete-psarogiorgis

Σάββατο 28.8.2021 | Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης. Ώρα 20:30  

**Για την είσοδο του κοινού στις συναυλίες και στις θεατρικές παραστάσεις που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους δεν απαιτείται rapid test ή self test ούτε πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............