Το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνογνωσίας του Πανεπιστημίου Κρήτης ανακοινώνει τη συμμετοχή του στο δίκτυο “EntreUnity” - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

29 Ιουλίου 2021

Το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνογνωσίας του Πανεπιστημίου Κρήτης ανακοινώνει τη συμμετοχή του στο δίκτυο “EntreUnity”

 Το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνογνωσίας του Πανεπιστημίου Κρήτης ανακοινώνει τη συμμετοχή του στο δίκτυο “EntreUnity” το οποίο επιλέχτηκε πρόσφατα για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης “EIT HEI Initiative Pilot Call” του European Institute of Innovation and Technology.


Συνολικά, υποβλήθηκαν 64 προτάσεις από 750 φορείς, συμπεριλαμβανομένων 319 ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης και 429 μη ακαδημαϊκών οργανισμών, από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 23 με συνολική χρηματοδότηση 27,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το έργο “EntreUnity” έχει ως στόχο την ανάπτυξη μέσα από τη δικτύωση των γραφείων μεταφοράς τεχνογνωσίας σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο. Υποστηρίζει τη μεταφορά τεχνογνωσίας από τα ερευνητικά εργαστήρια στις εταιρείες και στην κοινωνία, προσφέροντας λύσεις σε υπάρχουσες προκλήσεις μέσω δημιουργίας διαδικασιών καινοτομίας, στοχευμένων εκπαιδευτικών δράσεων, τη δημιουργία εταιριών-τεχνοβλαστών, και μέσω της διασύνδεσης των ακαδημαϊκών εταίρων με τη βιομηχανία.

Ο ρόλος του Πανεπιστημίου Κρήτης στο έργο είναι να συντονίσει δράσεις οι οποίες παρέχουν, μέσω μιας καινοτόμου διεπιστημονικής εκπαιδευτικής προσέγγισης, εξειδικευμένες νομικές και οικονομικές δεξιότητες σε φορείς και συμβούλους Γραφείων Μεταφοράς Τεχνολογίας. Οι δεξιότητες αυτές αφορούν την προστασία και εκμετάλλευση των Δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας (Intellectual Property Rights) καθώς και την αξιοποίηση και διαχείριση γνώσεων μέσω Ανοικτής Καινοτομίας (Open Innovation).

Στο “EntreUnity” Consortium, μαζί με το Πανεπιστήμιο Κρήτης συμμετέχουν οι:

• Queen’s University Belfast (ανάδοχος)

• Aarhus University

• Lancaster University

• Royal College of Surgeons in Ireland

• University of Food Technologies – Plovdiv

• University of Manchester

• University of the West of Scotland

• Helix Research and Enterprise

• Ministry of Foreign Affairs Denmark

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............