Συνάντηση Γιάννη Κουράκη με τον Πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ Νίκο Κατσαράκη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

14 Ιουλίου 2021

Συνάντηση Γιάννη Κουράκη με τον Πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ Νίκο Κατσαράκη

 Όλα τα ζητήματα που απασχολούν το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ), αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης του Προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιάννη Κουράκη και του μέλους της ΕΕ της ΠΕΔ κ. Νίκου Κοκκίνη με τον Πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ κ. Νίκο Κατσαράκη.


Ο Πρύτανης ενημέρωσε αρχικά τους εκπροσώπους της ΠΕΔ, τόσο για τις προκλήσεις και τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το ΕΛΜΕΠΑ, όσο και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την περαιτέρω ανάπτυξη του.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ζήτημα της αναστολής λειτουργίας των έξι Πανεπιστημιακών Τμημάτων του ΕΛΜΕΠΑ και συγκεκριμένα των Τμημάτων Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (Ηράκλειο), Φυσικοθεραπείας (Ιεράπετρα), Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Αγ. Νικόλαος), Μηχανικών Βιοϊατρικής (Ηράκλειο), Χημικών Μηχανικών (Χανιά) και Μουσικών Σπουδών (Ρέθυμνο), όπου ο κ. Κατσαράκης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης ότι έχουν υποβληθεί από το ΕΛΜΕΠΑ πλήρεις φάκελοι προς το Υπουργείο Παιδείας και την Εθνική Αρχή Ανώτατη Εκπαίδευση – ΕΘΑΑΕ, με όλα τα στοιχεία και τις απαραίτητες μελέτες για τη λειτουργία των νέων αυτών τμημάτων.

Συζήτηση έγινε επίσης, και για το ζήτημα που θα απασχολήσει το αμέσως επόμενο διάστημα το ΕΛΜΕΠΑ, και έχει να κάνει με τον αριθμό των εισακτέων σε Τμήματα του Πανεπιστημίου μετά τη θέσπιση ελάχιστης βάσης εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ζήτημα που δημιουργεί κινδύνους σημαντικής μείωσης εισαγωγής νέων φοιτητών, ιδιαίτερα σε περιφερειακά τμήματα και σχολές, και θα έχει ως συνακόλουθο αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των τμημάτων αυτών. Μια συρρίκνωση που θα βασίζεται σε οικονομικούς κυρίως λόγους και όχι σε ακαδημαϊκά ή ποιοτικά κριτήρια όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε.

Τονίστηκε επίσης, ότι πρέπει να προχωρήσει άμεσα η ακαδημαϊκή ολοκλήρωση για τα τμήματα εκείνα που εκκρεμεί ακόμα η διαδικασία αξιολόγησης, προκειμένου οι απόφοιτοί τους να αποκτήσουν ισότιμα επαγγελματικά δικαιώματα με αυτά των αποφοίτων άλλων σχολών.

Στήριξη ΠΕΔ Κρήτης στο ΕΛΜΕΠΑ

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, αφού ευχαρίστησε τον Πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ για την αναλυτική ενημέρωση, εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη της ΠΕΔ και των ΟΤΑ της Κρήτης στις προσπάθειες που καταβάλλει η ακαδημαϊκή κοινότητα και η πρυτανεία του ΕΛΜΕΠΑ για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.

Αναφερόμενος στο κρίσιμο ζήτημα της αναστολής λειτουργίας των πανεπιστημιακών τμημάτων του ΕΛΜΕΠΑ, ο κ. Κουράκης τόνισε ότι η ΠΕΔ Κρήτης έχει πραγματοποιήσει επανειλημμένα, επαφές με τα

αρμόδια κυβερνητικά στελέχη και έχει μεταφέρει τόσο τις ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ της ΠΕΔ, όσο και την ομόθυμη απαίτηση των τοπικών κοινωνιών του νησιού για τη λειτουργία των τμημάτων αυτών, βάσει των προτεραιοτήτων που θέτει το ΕΛΜΕΠΑ.

Ο κ. Κουράκης πρόσθεσε ότι και το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν ανάλογες επαφές και παρεμβάσεις από την ΠΕΔ Κρήτης, προκειμένου να αρχίσει σταδιακά η λειτουργία των τμημάτων αυτών.

Τέλος, συζητήθηκε η προοπτική συνεργασίας της ΠΕΔ Κρήτης με το ΕΛΜΕΠΑ, με συγκεκριμένες δράσεις που μπορούν να αναπτυχθούν προς όφελος των Δήμων και των πολιτών της Κρήτης.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης δήλωσε:

«Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε τις στενές σχέσεις της ΠΕΔ Κρήτης με το ΕΛΜΕΠΑ. Παρακολουθούμε με αδιάπτωτο ενδιαφέρον τον αγώνα που δίνει η πρυτανική αρχή για την διαρκή ανάπτυξη και αναβάθμιση του Ιδρύματος, το οποίο προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην τοπική κοινωνία.

Διαβεβαιώσαμε τον κ. Πρύτανη ότι η ΠΕΔ Κρήτης θα εξακολουθήσει να στηρίζει τις προσπάθειες που στοχεύουν στην απόλυτη καταξίωση του ΕΛΜΕΠΑ στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ώστε η πολύπλευρη συνεργασία που οραματιζόμαστε, να είναι ουσιαστική και να αποβεί προς όφελος της Αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας της Κρήτης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............