«Χιλιάδες τόνοι αδιάθετης πατάτας στο Οροπέδιο Λασιθίου». - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

01 Ιουνίου 2021

«Χιλιάδες τόνοι αδιάθετης πατάτας στο Οροπέδιο Λασιθίου».

 Σύμφωνα με ενημέρωση αγροτών του Λασιθίου και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπικές ιστοσελίδες του διαδικτύου, χιλιάδες τόνοι πατάτας παραμένουν στα αζήτητα στο Οροπέδιο Λασιθίου, λόγω του ότι η εστίαση δε λειτουργεί, με συνέπεια, οι ντόπιοι αγρότες να βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο. 


Ελάχιστες ήταν οι ποσότητες της σοειάς τους που διατέθηκαν στην αγορά σε χαμηλές τιμές και κάτω του κόστους παραγωγής, με αποτέλεσμα, δύσκολα να μπορεί να καλυφθεί μέρος των σχετικών εξόδων της νέας καλλιεργητικής περιόδου. Επιπρόσθετα, παρατηρούνται κρούσματα ελληνοποιήσεων, κυρίως αιγυπτιακής πατάτας, με συνέπεια να παραγκωνίζονται οι πατάτες του Οροπεδίου Λασιθίου προς όφελος των ελληνοποιημένων.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να αναλάβετε πρωτοβουλίες, προκειμένου η παραγωγή πατάτας του Οροπεδίου Λασιθίου να απορροφηθεί άμεσα από την αγορά, είτε εναλλακτικά, να καταλήξει σε Ιδρύματα, Δομές Υγείας ή σε Μονάδες Στρατού της Κρήτης, ούτως ώστε να καλυφθεί μέρος των επερχόμενων καλλιεργητικών εξόδων των πατατοπαραγωγών του Οροπεδίου Λασιθίου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............