Κόμβος Μοιρών και οδικός άξονας Ηρακλείου – Μεσσαράς: Τι απάντησε ο Υφυπουργός Μεταφορών στον Χάρη Μαμουλάκη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

25 Μαΐου 2021

Κόμβος Μοιρών και οδικός άξονας Ηρακλείου – Μεσσαράς: Τι απάντησε ο Υφυπουργός Μεταφορών στον Χάρη Μαμουλάκη

 Συζητήθηκε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας 24/05, η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, με θέμα τον κόμβο των Μοιρών και τον οδικό άξονα Ηρακλείου – Μεσσαράς.

 


Η Επίκαιρη Ερώτηση του Χάρη Μαμουλάκη, ήρθε ως συνέχεια Ερώτησης με το ίδιο θέμα που είχε καταθέσει στις 13 Μαρτίου 2020 και η οποία ουδέποτε απαντήθηκε από το Υπουργείο. Κατά την πρωτολογία του ο Χάρης Μαμουλάκης, αφού αναφέρθηκε στα έργα που προχώρησαν επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στην αναπτυξιακή σπουδαιότητα του οδικού άξονα Ηρακλείου – Μεσσαράς και στην αδικαιολόγητη 2ετή καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί επί ΝΔ, ζήτησε σαφείς δεσμεύσεις σχετικά με τα θέματα συντήρησης και διαχείρισης του άξονα, καθώς και για την πορεία υλοποίησης του κόμβου των Μοιρών.

 

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης παραδέχτηκε ότι υπολείπονται μια σειρά μελετών για την ολοκλήρωση των έργων και ειδικότερα οι μελέτες: του τμήματος πριν τον οικισμό της Αγίας Βαρβάρας, του παράπλευρου οδικού δικτύου σε όλο τον οδικό άξονα, οι συνοδές υποστηρικτικές μελέτες στην αρχή του έργου, καθώς και η μελέτη διαχείρισης της σήραγγας Αγίας Βαρβάρας. Εκκρεμεί επίσης η ολοκλήρωση των εργασιών στον ανισόπεδο κόμβο Πανασσού. Για την ολοκλήρωση των παραπάνω μελετών, όπως είπε, έχει ξεκινήσει η διαδικασία σύναψης τριών συμβάσεων από το Υπουργείο, ενώ σχετικά με τον κόμβο Μοιρών, ανέφερε ότι έχει προκριθεί η λύση του ισόπεδου κυκλικού κόμβου, τη μελέτη του οποίου εκπονεί ο ΟΑΚ με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2021. Είπε επίσης ότι μόλις σήμερα, υπεγράφη η δέσμευση ποσού 1,239 εκ. για τη συντήρηση του οδικού δικτύου Αγίας Βαρβάρας –  Απομαρμά – Αγίων Δέκα. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι, όπως είπε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, τις επόμενες ημέρες αναμένονται ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό σχετικά με την πορεία του ΒΟΑΚ.

 

Στη δευτερολογία του ο Χάρης Μαμουλάκης, ζήτησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες έτσι ώστε να προχωρήσουν γρήγορα τα έργα που θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή προοπτική της ευρύτερης περιοχής της Μεσσαράς, αλλά και θα εδραιώσουν συνθήκες οδικής ασφάλειας, τονίζοντας την πρόθεσή του να συνεχίσει να πιέζει την Κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση. «Η αρχή έγινε τα προηγούμενα χρόνια, επί ΣΥΡΙΖΑ, και ήταν καθοριστική. Η σύνδεση των καθέτων αξόνων, ειδικά λόγω του ανάγλυφου του νησιού, είναι καίριας σημασίας ώστε να επέλθει ισόρροπη ανάπτυξη για τον τόπο μας. Ειδικά στην περιοχή των Μοιρών, η σύνδεση πρέπει να είναι όπως αρμόζει στην ιστορία και τη δυναμική της περιοχής, αντίστοιχη και της οδικής κίνησης που παρατηρείται καθ’ όλο τον χρόνο. Από την πλευρά μας, στόχος ήταν και παραμένει να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να ξεκαθαριστούν τα χρονοδιαγράμματα του έργου και να ακολουθηθούν όπως θα προβλέπεται. Με αυτό κατά νου, δεν θα σταματήσουμε τις πιέσεις μέχρι να δούμε απτά αποτελέσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............