Προγραμματικές συμβάσεις για την κατασκευή δύο αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

30 Απριλίου 2021

Προγραμματικές συμβάσεις για την κατασκευή δύο αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων

 Προγραμματικές Συμβάσεις, για την άμεση δημιουργία δύο αθλητικών εγκαταστάσεων, υπέγραψαν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, και ο δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων, Μανώλης Κοκοσάλης, στο Δημαρχείο στα Πεζά.


Τα δύο έργα, των οποίων η χρηματοδότηση έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού, αφορούν στην κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στη Δημοτική Ενότητα Αστερουσίων και στην κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στην Τοπική Κοινότητα Καλλονής. Η αποπεράτωσή τους προβλέπεται εντός 16 μηνών, δηλαδή έως το τέλος του καλοκαιριού του 2022.

Για το κλειστό Γυμναστήριο στά Αστερούσια ο προϋπολογισμός είναι 500.000 ευρώ και η α΄ φάση του περιλαμβάνει: εκσκαφές-εξυγιάνσεις εδάφους και κατασκευή του σκελετού από οπλισμένο σκυρόδεμα για την αίθουσα αθλοπαιδιών και γυμναστικής, τους βοηθητικούς χώρους, που θα εξυπηρετούν τους αθλούμενους, και τις κερκίδες και τους βοηθητικούς χώρους των θεατών.

Για το γήπεδο 5Χ5 στην Καλλονή, ο προϋπολογισμός είναι 62.252,78 ευρώ και περιλαμβάνει: εκσκαφές, επιχώσεις, εξυγιαντικές στρώσεις, ασφαλτικά, σκυροδετήσεις, περίφραξη, τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα και εστιών, φωτισμό του γηπέδου.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στις πολλές νέες υποδομές που σχεδιάζονται και υλοποιούνται, τόσο στο Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων (κατασκευή Γηπέδων 5Χ5 στην Τοπική Κοινότητα Χάρακα και στην Τοπική Κοινότητα Καταλαγαρίου, συνολικού προϋπολογισμού 173.764,52 ευρώ μέσω του «Φιλόδημος ΙΙ», επιπλέον των δύο έργων που υπογράφτηκαν σήμερα), όσο και στην πόλη -ΕΑΚΗ, Παγκρήτιο Στάδιο- και σε κάθε Δήμο του Νομού Ηρακλείου, στους άλλους τρεις Νομούς της Κρήτης, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς επίσης και στις δράσεις αναβάθμισης των υφισταμένων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως «φιλοσοφία και πολιτική μας είναι ο εκσυγχρονισμός όλων των αθλητικών υποδομών και η στοχευμένη δημιουργία νέων, ώστε να αποδίδονται σύγχρονες και ασφαλείς στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και της νέας γενιάς και, βεβαίως, να προωθούν την ανάπτυξη της αθλητικής οικογένειας.

Ειδικά για τον τόπο μας, επενδύουμε και στην προώθηση του αθλητικού τουρισμού, προσθετικά στα τουριστικά πλεονεκτήματα που ήδη απολαμβάνει η Κρήτη. Ο αθλητισμός έχει για την Κυβέρνησή μας προστιθέμενη αξία και η σύνδεσή του και με τον τουρισμό μπορεί να πολλαπλασιάσει τα οφέλη, οικονομικά και όχι μόνο.

Μέλημά μας, λοιπόν, να υπάρχουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις που αρμόζουν και αυτό υλοποιείται με τη στενή συνεργασία των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως εδώ με τον δήμαρχο, κ. Κοκοσάλη και τα στελέχη του Δήμου».

Ο δήμαρχος Μανώλης Κοκοσάλης, από την πλευρά του, δήλωσε: «Καλωσορίζουμε στον Δήμο μας τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, με τον οποίο το προηγούμενο διάστημα συνεργαστήκαμε στενά για την σημερινή υπογραφή των ανωτέρω προγραμματικών συμβάσεων, προκείμενου να μπει σε τροχεία υλοποίησης, ένα πάγιο αίτημα της περιοχής των Αστερουσίων, η οποία στερείτο μέχρι σήμερα μιας εμβληματικής αθλητικής υποδομής, όπως αυτής του Κλειστού Γυμναστηρίου Αστερουσίων. Θέλω να επισημάνω στο σημείο αυτό ότι η κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Αστερουσίων θα αποτελέσει μια νέα κοιτίδα προαγωγής του αθλητισμού, που θεωρώ ότι θα λάβει υπερτοπικό χαρακτήρα, καλώντας όλους τους φορείς του Δήμου μας αλλά και των όμορων Δήμων να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.

Παράλληλα, όμως, σχεδιάζουμε και παρεμβαίνουμε και σε αθλητικές υποδομές, στις Δημοτικές Κοινότητες, αναβαθμίζοντας τις υφιστάμενες υποδομές ή κατασκευάζοντας νέες, αντίστοιχης τοπικής εμβέλειας όπως η κατασκευή γηπέδου 5Χ5 (calcetto) στην Τοπική Κοινότητα της Καλλονής, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό αθλητικά σημεία αναφοράς τοπικής σημασίας, σε κάθε Δημοτική Κοινότητα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη για τη χρηματοδότηση της υλοποίησης των ανωτέρω έργων, προσδοκώντας στο επόμενο διάστημα σε αντίστοιχες προτάσεις που θα καταθέσει ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων για την αναβάθμιση αθλητικών υποδομών, να τύχουν αντίστοιχης χρηματοδότησης».

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............