«Αίτημα απόσυρσης των Δασικών Χαρτών του Λασιθίου» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

01 Απριλίου 2021

«Αίτημα απόσυρσης των Δασικών Χαρτών του Λασιθίου»

 Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο και ύστερα από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Δήμων («ΠΕΔ») Κρήτης με το υφ' υμάς Υπουργείο, δεν ικανοποιήθηκε το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για ορθή αποτύπωση των δασικών χαρτών στην Κρήτη. 


Ο βασικός λόγος για όλη αυτήν την αναστάτωση είναι η προχειρότητα με την οποία έχει αντιμετωπιστεί αυτό το φλέγον θέμα από την πλευρά της Πολιτείας. Σημαντικό επίσης είναι ότι, δεν λήφθηκε καθόλου υπόψη και το ιδιότυπο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Κρήτης. 

Η κύρωση των δασικών χαρτών, ως έχουν, όπως τονίζεται, αμφισβητεί και διακυβεύει την κυριότητα εκτάσεων γης, όπου γενιές ολόκληρες έχουν μεγαλώσει από αυτήν. Επιπρόσθετα, η συγκεκριμένη νομοθεσία διευκολύνει την εγκατάσταση ΑΠΕ σε δασικές εκτάσεις, κατά τα δημοσιεύματα, ως μη όφειλε.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να προβείτε στις ανάλογες ενέργειες, προκειμένου να γίνει ουσιαστική και επί ορθής βάσης διαβούλευση με τους αρμόδιους θεσμικούς και πολιτιστικούς φορείς του Λασιθίου και γενικότερα της Κρήτης, πριν προχωρήσει η νέα ανάρτηση των δασικών χαρτών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............