Οι Δράσεις προβολής του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO της Σητείας, στο 3ημερο B2Bworkshop εναλλακτικού τουρισμού Ελλάδας – Ηνωμένου Βασιλείου 22-24 Μαρτίου 2021. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2021

Οι Δράσεις προβολής του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO της Σητείας, στο 3ημερο B2Bworkshop εναλλακτικού τουρισμού Ελλάδας – Ηνωμένου Βασιλείου 22-24 Μαρτίου 2021.

 Στις 22, 23 & 24 Μαρτίου, με την οικονομική υποστήριξη του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. ΟΤΑ, πραγματοποιήθηκε το τριήμερο διαδικτυακό B2B WorkShop εναλλακτικού τουρισμού, μεταξύ του Γεωπάρκου Σητείας και τουριστικών γραφείων του Ηνωμένου Bασιλείου, μέσω της πλατφόρμας GreekAlternativelyTourism. 


Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 8 διαδικτυακές συναντήσεις με γραφεία εναλλακτικού τουρισμού της Αγγλίας και 7 επαφές με δημοσιογράφους και Βloggers ειδικευμένους στο τουρισμό, κατά τις οποίες υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή. Οι δημοσιογράφοι ευχαρίστως δέχτηκαν να κάνουν αφιερώματα στα μέσα που εκπροσωπούν για το Γεωπάρκο Σητείας, και έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για να επισκεφτούν τη περιοχή και το Γεωπάρκο κατόπιν πρόσκλησης μας.


 Στα παραπάνω γραφεία δόθηκαν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το Γεωπάρκο Σητείας, παρουσιάστηκαν οργανωμένα τουριστικά πακέτα της περιοχής, πακέτα εκδρομών και δραστηριοτήτων εναλλακτικού τουρισμού που προβάλλουν την φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της Σητείας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε στους Άγγλους πράκτορες η ύπαρξη του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας του Γεωπάρκου Σητείας με τις συνεργαζόμενες τοπικές επιχειρήσεις, το οποίο εξασφαλίζει την άριστη ποιότητα των τοπικών προϊόντων και των παρεχόμενων υπηρεσιών. 

Με δεδομένο τη δύσκολη covid εποχή που διανύουμε, θεωρούμε ότι η συμμετοχή του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO της Σητείας, στο 3ημερο B2B workshop εναλλακτικού τουρισμού Ελλάδος-Ηνωμένου Βασιλείου, ήταν μια χρήσιμη και αποδοτική εμπειρία. Tο Γεωπάρκο Σητείας εκπροσωπήθηκε από τον κ. Γιώργο Μπελιμπασάκη τουριστικό πράκτορα, μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης του Γεωπάρκου και την κ. Ελευθερία Κουμεντάκη, υπεύθυνη προβολής του Γεωπάρκου. 

Το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της Σητείας, θα συνεχίσει την προσπάθεια προβολής της περιοχής ως εναλλακτικό τουριστικό προορισμό, αξιοποιώντας την αναγνώριση που έχει η Σητεία ως μια περιοχή με παγκόσμια αξία που διαθέτει σπάνια γεωκληρονομιά, μοναδικό φυσικό περιβάλλον και βιοποικιλότητα. 

Εντός Απριλίου το Γεωπάρκο της Σητείας θα συμμετάσχει σε αντίστοιχη εκδήλωση με τουριστικά γραφεία της Γαλλίας, πάντα με την οικονομική στήριξη του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας, εταίρου του Γεωπάρκου και μέλους της Επιτροπής Διαχείρισής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............