Ο μεγάλος Ανωγειανός τυφλός λυράρης, Μανώλης Πασπαράκης γνωστού σε όλους μας ως ο ”Στραβός”. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

02 Μαρτίου 2021

Ο μεγάλος Ανωγειανός τυφλός λυράρης, Μανώλης Πασπαράκης γνωστού σε όλους μας ως ο ”Στραβός”.Ο μεγάλος Ανωγειανός τυφλός λυράρης, Μανώλης Πασπαράκης γνωστού σε όλους μας ως ο ”Στραβός”.

Επτά χρόνια μετά την 29 Ιουλίου 2007 όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος στα Υακίνθεια , ο Στραβός που γλέντησε γενιές και γενιές Ανωγειανών, βρίσκει την θέση του στον κεντρικό δρόμο των Ανωγείων , κάτω από τον χώρο του Πολύκεντρου ,όπου στο μέλλον θα δημιουργηθεί και η Μουσική Ακαδημία Ανωγείων.


Το άγαλμα βρίσκεται στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου ”Μειντάνι”, τον τόπο που ο Στραβός μεγαλούργησε και τραγούδησε τις χαρές και τις πίκρες των Ανωγειανών στις δύσκολες δεκαετίες μετά την Κατοχή.


27 χρόνια μετά τον θάνατο του στις 10 Απριλίου 1987 ο Μανώλης Πασπαράκης και η εμβληματική μορφή του θα βρίσκεται για πάντα στους δρόμους του χωριού που περπάτησε σπιθαμή προς σπιθαμή στις μαγικές καντάδες της πιο αγνής εποχής.
Όσοι παλιότεροι είναι ακόμα εν ζωή θα βρεθούν στην εκδήλωση για να τιμήσουν τον άνθρωπο που απάλυνε με τις κοντυλιές του την δύσκολη καθημερινότητα τους και για να πουν στους νεότερους τη σημασία που έχει να τιμάς και να σέβεσαι το παρελθόν σου.ΠΗΓΗ: http://www.anogi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com

Post Top Ad

.............