Η Αξιοπρέπεια και ο αυτοσεβασμός που έψαχνα μέσα μου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

07 Μαρτίου 2021

Η Αξιοπρέπεια και ο αυτοσεβασμός που έψαχνα μέσα μου

 Η αξιοπρέπεια ορίζεται ως η αίσθηση που έχει ο άνθρωπος, ότι οι άλλοι τον σέβονται κι ο ίδιος νιώθει ότι έχει αξία. Ο αυτοσεβασμός και η ανωτερότητα, όχι ο καθωσπρεπισμός, ούτε ο εγωισμός. Αυτές οι δύο έννοιες πολλές φορές συγχέονται με την αξιοπρέπεια και της προσδίδουν έναν αρνητικό χαρακτήρα. 

Το να είναι κάποιος αξιοπρεπής, δε σημαίνει ούτε ότι είναι εγωιστής, ούτε «καθώσπρέπει» για τα μάτια του κόσμου. Ο αξιοπρεπής άνθρωπος διαλέγει τη στάση ζωής του πρώτα για τον εαυτό του και για τη συνείδηση του και μετά για οποιοδήποτε άλλο λόγο.


Αυτοσεβασμός σημαίνει αποδοχή του εαυτού σου. Σημαίνει να αισθάνεσαι καλά με τα δυνατά αλλά και τα αδύνατα σημεία σου. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως ο αυτοσεβασμός πηγάζει κυρίως από την ικανότητα να αποδέχεσαι όχι μόνο τον εαυτό σου αλλά και την φύση των καταστάσεων που κάθε φορά τον εισάγεις.
Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσεις πως ο αυτοσεβασμός στηρίζεται στο να σου αρέσει ο εαυτό σου. Όταν συνεχώς συγκεντρώνεσαι στο τι σου λείπει ωθείς την προσοχή σου το να παρατηρεί συνεχώς σφάλματα στο ότι κάνεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............