Το Βιοτεχνικό Πάρκο Στην Ανώπολη Του Νομού Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

25 Μαρτίου 2021

Το Βιοτεχνικό Πάρκο Στην Ανώπολη Του Νομού Ηρακλείου

 IMG_5790


Το βιοτεχνικό πάρκο βρίσκεται στην περιοχή της Ανώπολης του Νομού Ηρακλείου πάνω απο τις Γούβες στον δήμο Χερσονήσσου.

Το δικό τους χωριό, διαφορετικό από όλα τα άλλα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να «ταξιδέψουν» σε τέχνες που «έρχονται» από τα βάθη των αιώνων, δημιούργησαν βιοτέχνες λαϊκής τέχνης. Ακούγοντας τους ήχους από τα εργαστήρια, οι επισκέπτες βλέπουν να κατασκευάζονται και να εκτίθενται θαυμάσια μουσειακά αντίγραφα, κεραμικά, μπρούτζινα αγαλματίδια, κρητικά μαχαίρια, κομπολόγια, υφαντά, είδη από δέρμα, υπέροχες αγιογραφίες, ακόμα και παραδοσιακά ξύλινα βαρέλια.

Το βιοτεχνικό πάρκο της Ανώπολης είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς από το σωματείο ειδών λαϊκής και σύγχρονης τέχνης Ηρακλείου- Λασιθίου- Ρεθύμνου «ΔΑΙΔΑΛΟΣ

IMG_5791

Οι βιοτέχνες λαϊκής και σύγχρονης τέχνης διαθέτουν τα έργα τους σε καταστήματα όλης της Ελλάδος, ενώ ορισμένοι πραγματοποιούν και εξαγωγές. Απευθύνονται επίσης στην τουριστική αγορά, η οποία όμως έχει κατακλυσθεί από εισαγόμενα από την Κίνα δήθεν «μουσειακά αντίγραφα», τα οποία συνήθως προωθούνται στους τουρίστες ως κρητικά

IMG_5792

Τα παραδοσιακά επαγγέλματα των ανθρώπων που ασχολούνται με τη λαϊκή τέχνη προσδίδουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τοπικό χρώμα στον τόπο μας την Κρήτη.
Επαγγέλματα με ιστορία αιώνων ενσαρκώνουν σε καλλιτεχνικά δημιουργήματα, τη μαστοριά και το μεράκι των δημιουργών τους, μεταφέροντας πολύτιμη εμπειρία, από γενιά σε γενιά και αποτελούν μια ιδιαίτερη μοναδικότητα, που αξίζει να στηρίξουμε να διαδώσουμε και να διαφυλάξουμε.

7636076195

AERT

ΚΕΙΜΕΝΑ - ΠΕΛΛΑ ΛΑΣΙΘΙΩΤΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............