Υπεγράφη στη Λότζια η σύμβαση για την ανάπλαση της Πλατείας και της κεντρικής οδού της Κοινότητας του Αγίου Μύρωνα - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2021

Υπεγράφη στη Λότζια η σύμβαση για την ανάπλαση της Πλατείας και της κεντρικής οδού της Κοινότητας του Αγίου Μύρωνα

 Υπεγράφη στη Λότζια η σύμβαση για την «Ανάπλαση πλατείας Αγίου Μύρωνα και της κεντρικής οδού Ιωάννη Μακράκη». Τη σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 414.800 ευρώ. Η χρηματοδότησή του είναι από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου ενώ το χρονοδιάγραμμα του είναι 10 μήνες (300 ημερολογιακές ημέρες) από την υπογραφή της σύμβασης.


Στο πλαίσιο του έργου – που θα αλλάξει την όψη της Κοινότητας και στόχο έχει την βελτίωση της προσβασιμότητας και κινητικότητας των κατοίκων του Αγίου Μύρωνα- προβλέπεται να γίνει ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, έκτασης 220 τ.μ. και της οδού Ιωάννη Μακράκη, έκταση παρέμβασης 750 τμ.

Στο τμήμα της οδού Ι. Μακράκη πρόκειται να αποξηλωθεί η υφιστάμενη επίστρωση, να γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες εκσκαφής και τελικά ο δρόμος θα στρωθεί με κυβόλιθους και θα τοποθετηθούν μεταλλικά κολωνάκια κατά μήκος της πλατείας για την αποτροπή στάθμευσης.

Στο τμήμα της πλατείας του Αγίου Μύρωνα η αρχιτεκτονική μελέτη προβλέπει την αποξήλωση της υφιστάμενης επίστρωσης και του περιμετρικού κρασπέδου καθώς και την καθαίρεση των υφιστάμενων κατασκευών. Στη συνέχεια θα γίνουν εργασίες εκσκαφής και τελικά θα τοποθετηθεί παγκάκι γύρω από την αροκάρια της πλατείας, θα κατασκευαστεί χαμηλό παρτέρι γύρω από τα δέντρα, θα γίνει επίστρωση με κυβόλιθους και θα τοποθετηθούν μεταλλικά κολωνάκια για την αποτροπή της στάθμευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............