Δυο σημαντικές τροπολογίες εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στη Βουλή ο Χάρης Μαμουλάκης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

04 Μαρτίου 2021

Δυο σημαντικές τροπολογίες εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στη Βουλή ο Χάρης Μαμουλάκης

 Δυο σημαντικές τροπολογίες κατατέθηκαν σήμερα στη Βουλή από τον αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου και Εισηγητή εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο ν/σ του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων για τις Δημόσιες Συμβάσεις, Χάρη Μαμουλάκη.

 


«Καταθέσαμε σήμερα δυο σημαντικές τροπολογίες που άπτονται σε ζητήματα που απασχολούν και επηρεάζουν αρνητικά μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Τόσο το θέμα της εξίσωσης των πτυχίων και των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων ΑΕΙ-κολλεγίων, όσο και το γεγονός ότι δεν είναι ακατάσχετες οι ενισχύσεις από δράσεις του ΕΣΠΑ, δημιουργούν πολλά προβλήματα, ανισότητες και αποκλεισμούς. Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε τις συγκεκριμένες τροπολογίες με τεκμηριωμένα επιχειρήματα και να μεταφέρουμε τις θέσεις των αντίστοιχων Φορέων στη Βουλή, σε μια ύστατη προσπάθεια να διορθωθούν αδικίες και στρεβλώσεις που η Κυβέρνηση έχει δημιουργήσει.».

 

Η πρώτη τροπολογία αφορά στην αλλαγή του νόμου που πρόσφατα ψηφίστηκε για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τον οποίο εξισώνονται τα πτυχία αποφοίτων ΑΕΙ – κολλεγίων και υποχρεώνονται οι επαγγελματικοί φορείς να απονέμουν ισότιμα επαγγελματικά δικαιώματα. Κάτι που, εκτός του ότι υποβαθμίζει την Ακαδημαϊκή γνώση και το έργο των Ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών ​Ιδρυμάτων, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε θέματα ασφάλειας της παραγωγής και της λειτουργίας της κοινωνίας μας. Η τροπολογία υπογράφεται από τους Βουλευτές Σωκράτη Φάμελλο, Νίκο Φίλη, Αλέξη Χαρίτση, Χάρη Μαμουλάκη, Νίκο Παππά, Θεοπίστη Πέρκα και Μερόπη Τζούφη.

​ 

Η δεύτερη τροπολογία έχει ως στόχο να καταστούν ακατάσχετες, ανεκχώρητες και αφορολόγητες, οι ενισχύσεις επιχειρήσεων που προέρχονται από τη δράση «e-Λιανικό» για την ανάπτυξη, αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος (sShop)», καθώς και κάθε ενίσχυση που δίνεται στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων δράσεων στήριξης των πληττόμενων πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων, που υλοποιούνται από τις Περιφέρειες της χώρας. Κάτι που θεωρείται απολύτως αναγκαίο, δεδομένου των συσσωρευμένων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σύνολο των ΜμΕ της χώρας.

Η τροπολογία υπογράφεται από τους Βουλευτές Αλέξη ΧαρίτσηΧάρη ΜαμουλάκηΓιάννη Σαρακιώτη και Σωκράτη Βαρδάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............