Το Σπήλαιο Της Αγίας Παρασκευής Ένα Από Τα Σημαντικότερα Σπήλαια Της Κρήτης. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

05 Μαρτίου 2021

Το Σπήλαιο Της Αγίας Παρασκευής Ένα Από Τα Σημαντικότερα Σπήλαια Της Κρήτης.

 

Η Τοπογραφική του θέση ορίζεται ΒΔ του χωριού "Σκοτεινό" σε απόσταση περίπου 22χμ από τη πόλη του Ηρακλείου και διαμέσων του χωριού Γουβών. Ορίζεται ώς ένα από τα σημαντικότερα σπήλαια της Κρήτης. 

skoteino4


Περνώντας την αψιδωτή είσοδό του , εισχωρούμε στον πρώτο θάλαμο που ονομάζεται "Μέγας Ναός" που τον στολίζουν σταλαγμιτικά συμπλέγματα και που στο έδαφος έχουν δημιουργηθεί ογκόλιθοι, με διάφορες μορφές ζώων σε σταλαγμιτικό υλικό. Μπορούμε να διακρίνουμε και να παρομοιάσουμε με τη φαντασία μας τους ογκόλιθους σταλαγμίτες και σταλακτίτες.

skoteino3

Μετά την διέλευσή μας από αυτήν την αίθουσα προχωρώντας αρχίζουμε να μεταβαίνουμε στην επόμενη αίθουσα που ονομάζεται "Αίθουσα του Βωμού" , όπου υπάρχει μια φυσικά τράπεζα που χρησίμευε σαν βωμός. Καθώς οδεύουμε συναντάμε και τις υπόλοιπες αίθουσες που είναι διακοσμημένες πλουσιοπάροχα από σταλαγμιτικό υλικό αλλά και απο ογκώδεις υπαίθριους λίθους.

skoteino6

"Ο Θάλαμος "Ύδατον" , η αίθουσα "Λατρείας" , η αίθουσα της "Προσευχής" και η μικρότερη και η τελευταία αίθουσα "Εκκλησάκι" , θα σας μαγέψουν κυριολεκτικά. Εμείς , θέλοντας να τα ανακαλύψουμε από κοντά όλο αυτό το μαγικό κόσμο , επισκεφτήκαμε με τη σειρά μας το σπήλαιο του Σκοτεινού (Σπήλαιο Αγίας Παρασκευής). Η αξεπέραστη ομορφιά μας μάγεψε κυριολεκτικά και νιώσαμε ότι βρισκόμασταν σε ένα άλλο κόσμο.

skoteino7


ΠΗΓΗ: http://www.kritikoi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............