«Την ολοκλήρωση και εμπλουτισμό του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου ζητάει το Τ.Ε.Ε. / Τμήμα Ανατολικής Κρήτης» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

12 Μαρτίου 2021

«Την ολοκλήρωση και εμπλουτισμό του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου ζητάει το Τ.Ε.Ε. / Τμήμα Ανατολικής Κρήτης»

 Την ενσωμάτωση στο Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο λειτουργικών πληροφοριών σε σχέση με το καθεστώς, που διέπει τις δεσμευμένες υπό καθεστώς προστασίας του Υπουργείου σας περιοχές, ζητά το Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, του Τεχνικού Επιμελητηρίου. 


Συγκεκριμένα, το εν λόγω Επιμελητήριο ζητά να υπάρχει μια συγκεκριμένη κατάταξη των άνω περιοχών στον χάρτη, με βάση την διαμόρφωση του αρχαιολογικού κτηματολόγιου, η οποία θα περιλαμβάνει τις αδόμητες περιοχές, όπως επίσης και τις δομούμενες, μόνο έπειτα από έγκριση των αποτελεσμάτων των δοκιμαστικών τομών, που μπορούν να γίνουν. 

Επίσης, το Επιμελητήριο ζητά να περιγράφονται οι περιοχές που είναι ελεγχόμενες, όσον αφορά στις εκσκαφές από αρχαιολόγο, όπως επίσης και οι περιοχές που είναι υπαγόμενες σε συγκεκριμένους μορφολογικούς όρους και αντίστοιχα, οι μη ελεγχόμενες. Σύμφωνα με το Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ., ένας από τους κυριότερους λόγους γραφειοκρατίας και καθυστέρησης μικρών, μεσαίων και μεγάλων επενδύσεων είναι οι μακρές αναμονές για εγκρίσεις των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού.

 Συνεπώς, μια τέτοια οργάνωση, ως η άνω, θα φέρει τεράστια συμβολή στο ΑΕΠ της χώρας αλλά και στη φιλικότητά της σε νέες επενδύσεις. Το αρχαιολογικό κτηματολόγιο θα απελευθερώσει πολύτιμους χώρους και θα απλοποιήσει την διαδικασία των αδειοδοτήσεων, γεγονός που έχει μείζονα σημασία για τη χώρα μας, ευρύτερα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

1. Σε ποιο σημείο βρίσκεται η υλοποίηση του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου;

2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, για την διασφάλιση της απρόσκοπτης πορείας του ως άνω έργου, που αφορά στον εμπλουτισμό και στην ενσωμάτωση στο Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο λειτουργικών πληροφοριών σε σχέση με το καθεστώς που διέπει τις δεσμευμένες από το Υπουργείο σας περιοχές, καθώς, σύμφωνα με το Τ.Ε.Ε. / Τ.Α.Κ., ένας από τους κυριότερους λόγους γραφειοκρατίας και καθυστέρησης μικρών, μεσαίων και μεγάλων επενδύσεων είναι οι εγκρίσεις των υπηρεσιών του Υπουργείου σας;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............