Εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο η ανάπλαση της πλατείας στο Τσαλικάκι Γαζίου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

23 Μαρτίου 2021

Εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο η ανάπλαση της πλατείας στο Τσαλικάκι Γαζίου

 «Η ανάπλαση της πλατείας στην Αγία Μαρίνα – Τσαλικάκι είναι γεγονός! Πήραμε το σήμα εκκίνησης με θετική αξιολόγηση από το Πράσινο Ταμείο! Ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 934.000€, με 345.310€ από το Πράσινο Ταμείο και 588.690€ από ίδιους πόρους του Δήμου για να αποκτήσει επιτέλους το Τσαλικάκι μια πραγματική, λειτουργική πλατεία, ως πηγή ανάσας που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή.


Μια διπλή βιοκλιματική ανάπλαση που ενοποιεί την πλατεία Τσαλικακίου με την πλατεία Κωστή Μουντάκη, με ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους, παιδική χαρά, θεατράκι, γηπεδάκι μπάσκετ, έξυπνο αστικό εξοπλισμό, χώρους πρασίνου, σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, ειδικό ηλεκτροφωτισμό, χώρους στάθμευσης και ανάδειξη του Μνημείου.

Περήφανος για την ομάδα που δούλεψε νυχθημερόν για να πετύχουμε την πολύ σημαντική αυτή χρηματοδότηση. Την Αντιγόνη Καμπάνη, τη Μαρία Γρηγοράκη, την Έρρικα Ζαχαριαδάκη, το Δημήτρη Κόλλια και την Αφροδίτη Κοτσιφάκη. Δεσμευτήκαμε, συνεργαστήκαμε, μελετήσαμε και ωριμάσαμε ένα έργο πνοής και ανάπτυξης για τους κατοίκους μας. Συνεχίζουμε να τρέχουμε για το Μαλεβίζι που μας αξίζει»!

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, έπειτα από την ένταξη του έργου «Βιοκλιματικός εκσυγχρονισμός και ενοποίηση πλατείας Τσαλικακίου και πλατείας Κ. Μουντάκη Δήμου Μαλεβιζίου» στο Πράσινο Ταμείο με ποσό χρηματοδότησης 345.310,00€. Το έργο εντάχθηκε στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ», στον Άξονα Προτεραιότητας 1: «Αστική Αναζωογόνηση» έπειτα από τη θετική αξιολόγηση της ολοκληρωμένης πρότασης που υπέβαλλε ο Δήμος Μαλεβιζίου. Ο συνολικός προϋπολογισμός μελέτης είναι 934.000,00€.

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή, πρόκειται για  έργο ανάπλασης και ενοποίησης των δύο πλατειών της Αγίας Μαρίνας με ολοκληρωμένο χαρακτήρα παρέμβασης, που  διέπεται από τις αρχές του βιοκλιματικού  σχεδιασμού  και  έχει  ως  στόχο  την  αύξηση  της  βιωσιμότητας  των κοινόχρηστων  χώρων,  ενισχύοντας τις δυνατότητες ελεύθερης πρόσβασης και αναψυχής.  Στο πλαίσιο του έργου δημιουργείται χώρος νέας παιδικής χαράς, χώρος street ball (μπάσκετ), χώρος μικρού θεάτρου με σκηνή και χώροι πρασίνου.

 Παράλληλα προβλέπεται τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (πέργκολες, παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων  κ.α.) και τοποθέτηση έξυπνων ηλιακών ειδών αστικού εξοπλισμού (ηλιακό δέντρο, ηλιακό παγκάκι, ηλιακή στάση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς). Επιπλέον, τοποθετούνται φωτοβολταϊκά πάνελ στην ταράτσα του όμορου με την πλατεία 1ου δημοτικού σχολείου Αγίας Μαρίνας. Ο απώτερος στόχος από τη χρήση του εξοπλισμού αυτού, είναι η δημιουργία αυτόνομης  green- πλατείας με μηδενικό ενεργειακό κόστος. Τέλος, προβλέπεται εγκατάσταση Σταθμού Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, ειδικός ηλεκτροφωτισμός, χώροι στάθμευσης με πρόβλεψη και για ΑμεΑ και παρεμβάσεις ανάδειξης του Μνημείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............