«Zήσε Αθλητικά» στα ολιγοθέσια Δημοτικά σχολεία της Κρήτης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

20 Φεβρουαρίου 2021

«Zήσε Αθλητικά» στα ολιγοθέσια Δημοτικά σχολεία της Κρήτης

 Νέο κύκλο δράσεων, στα ολιγοθέσια Δημοτικά σχολεία της Κρήτης, ξεκίνησε το καινοτόμο πρόγραμμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, «Ζήσε Αθλητικά», μετά από την επιτυχημένη ολοκλήρωση των «τηλεταξιδιών» του στα ακριτικά νησιά της χώρας μας.


Ο Ολυμπιονίκης μπάσκετ, Ανδρέας Γλυνιαδάκης «επισκέφθηκε» για μία διδακτική ώρα, μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών, τα Δημοτικά των χωριών Ασκύφου και Ανώπολης Σφακίων, του νομού Χανίων.  Η σύνδεση, μάλιστα, ήταν ταυτόχρονη,  ώστε να συνομιλήσει με όσο το δυνατόν περισσότερους μικρούς μαθητές.
  
Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης τόνισε αρχικά τα κοινά βιωματικά στοιχεία που τον ενώνουν με τα συγκεκριμένα παιδιά, καθώς μεγάλωσε στα Σφακιά και παράλληλα με το σχολείο δεν παρέλειπε να βοηθά την οικογένειά του στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες.
 
Τους εξομολογήθηκε ότι το μπάσκετ το γνώρισε στην ηλικία των 10 ετών και πως μέχρι τότε δεν είχε καμία επαφή με τον αθλητισμό. Όμως, το ταλέντο του, σε συνδυασμό με σκληρή προσπάθεια, τον οδήγησαν να ζήσει εμπειρίες που ούτε καν τις φανταζόταν. Τόνισε ότι μέσα από το μπάσκετ κατάφερε να ταξιδέψει, να γνωρίσει νέους πολιτισμούς, να μάθει ξένες γλώσσες και να βιώσει μοναδικές εμπειρίες.

Οι μικροί μαθητές, ενθουσιασμένοι από τα βιώματα του Ολυμπιονίκη μας, έκαναν συνεχώς ερωτήσεις για την αθλητική του σταδιοδρομία. Εντυπωσιάστηκαν, μάλιστα, όταν τους έδειξε και το κύπελο της Euroleague, που κατέκτησε με τον Ολυμπιακό το 2012.

Τα παιδιά των δύο Δημοτικών σχολείων θα παραλάβουν, εντός των επόμενων ημερών, αθλητικό εξοπλισμό από τον αρωγό της συγκεκριμένης δράσης, την ομάδα μπάσκετ ΑΓΟ Ρεθύμνου (Rethymno Cretan Kings).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............