Η εντυπωσιακή ομοιότητα της Κρήτης με νησί της Ινδονησίας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

07 Φεβρουαρίου 2021

Η εντυπωσιακή ομοιότητα της Κρήτης με νησί της Ινδονησίας

 Δεκάδες κράτη, μικρά και μεγάλα νησιά, ατελείωτες άγονες εκτάσεις, ωκεανοί, έρημοι και λίμνες. Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν τον όμορφο πλανήτη γη. Τον πλανήτη που όσο κι αν τον εξερευνείς, πάντα έχει κάτι καινούριο να σου δείξει. 


Επίσης, μπορείς να συναντήσεις ομοιότητες και κοινά στοιχεία ανάμεσα σε δύο φαινομενικά άσχετες περιοχές μεταξύ τους από εκεί που δεν το περιμένεις. Όπως για παράδειγμα συμβαίνει με την Κρήτη και ένα νησί στην Ινδονησία.

Κι όμως υπάρχει ένα απρόσμενο κοινό χαρακτηριστικό που σίγουρα δεν έχεις προσέξει. Ο λόγος για το νησί Ιάβα στην Ινδονησία. Αν δεις την φωτογραφία από το χάρτη, καταλαβαίνεις την απρόσμενη ομοιότητα που δεν έχεις προσέξει και την οποία έχει με την Κρήτη. Μοιάζουν πολύ όσον αφορά το σχήμα τους. Βέβαια έχουν μεγάλη διαφορά σε έκταση αλλά και σε πληθυσμό. 

Χαρακτηριστικό είναι όπως αναφέρει η σελίδα στο Facebook, Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ ότι σε μέγεθος είναι περίπου σαν την Ελλάδα. Ο πληθυσμός του νησιού, δε, αγγίζει τα 140.000.000.

Πηγή φωτογραφίας: Sadalmelik

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι μπορεί να έχουν ένα κοινό όσον αφορά το σχήμα τους αλλά δεν ισχύει το ίδιο και με την υπόλοιπη αναλογία. Τα δύο αυτά νησιά πάντως, αποτελούν ένα τρανό παράδειγμα ότι οι χώρες, οι πόλεις και οι διάφορες περιοχές της γης έχουν περισσότερα κοινά στοιχεία απ’ ό,τι νομίζουμε…

πηγη exploringgreece.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............