«Δημόσια Διαβούλευση για το Πρακτικό 1/2021 της Επιτροπής Κυκλοφορίας» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

18 Φεβρουαρίου 2021

«Δημόσια Διαβούλευση για το Πρακτικό 1/2021 της Επιτροπής Κυκλοφορίας»

 Συνεδρίασε χθες, Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00, μέσω τηλεδίασκεψης, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Ηρακλείου. Θέμα της συνεδρίασης ήταν η «Δημόσια Διαβούλευση για το Πρακτικό 1/2021 της Επιτροπής Κυκλοφορίας». Ο Πρόεδρος της Επιτροπής έθεσε υπόψη των μελών το πρακτικό 1/2021 της Επιτροπής Κυκλοφορίας του Δήμου Ηρακλείου, με θέματα σχετικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη του Ηρακλείου.


Ακολούθησε σχετική συζήτηση μεταξύ των μελών της επιτροπής και ο Πρόεδρος ανέφερε ότι το θέμα θα τεθεί σε διαβούλευση για 15 ημέρες, προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις-παρατηρήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και αρμόδιοι φορείς και στη συνέχεια η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής να εισηγηθεί σχετικά στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η πρόταση του Προέδρου έγινε ομόφωνα δεκτή από τα μέλη της Επιτροπής έτσι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφασίζει ομόφωνα και θέτει σε δημόσια διαβούλευση για δεκαπέντε (15) ημέρες στους ενδιαφερόμενους πολίτες τα θέματα:

· Διαμόρφωση χώρου φορτοεκφόρτωσης για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων επί της οδού Μίνωος.

· Διαμόρφωση χώρου στάθμευσης για την Εισαγγελία επί της οδού Ζωγράφου.

· Ενίσχυση οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης στο οδικό δίκτυο για αποκατάσταση προβλημάτων οδικής ασφάλειας. Τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων Ρ-2 (υποχρεωτική διακοπή πορείας) στη συμβολή διαφόρων οδών στο Ηράκλειο Κρήτης.

· Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή Ανάληψη - Κέντρο Ηρακλείου. Δημιουργία διαβάσεων πεζών για τη διευκόλυνση της κίνησης πεζών στη Λ. Δημοκρατίας, Χ. Τρικούπη και Χρυσοστόμου.

· Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ενίσχυση της πεζή προσβασιμότητας και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο βόρειο τμήμα της Λ. Παπαναστασίου, από τη συμβολή με τη Λ. Κνωσσού έως το ΒΟΑΚ.

· Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους οικισμούς Βούτες, Σταυράκια, Δαφνές, Βενεράτο, Κυπαρίσσι και Σκαλάνι του Δ. Ηρακλείου για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Ενίσχυση οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης στο οδικό δίκτυο.

· Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και των συνθηκών κυκλοφορίας ευάλωτων χρηστών γύρω από τα σχολεία 20ο και 56ο Δημοτικό Σχολείο και 51ο Νηπιαγωγείο στην περιοχή Άγιος Ιωάννης.

· Ενίσχυση ασφάλειας μετακινούμενων και δημιουργία διαβάσεων πεζών για τη διευκόλυνση της κίνησης πεζών και ευάλωτων χρηστών στην οδό Λυκείου.

· Διαμόρφωση χώρου φορτοεκφόρτωσης για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων επί της οδού Καπετάν Μανώλη Μπαντουβά.

· Διόρθωση ζητημάτων προβληματικής διέλευσης περιοίκων πέριξ της Τίτου Γεωργιάδη, περιοχή Ανάληψη Ηρακλείου.

· Άρση της απαγόρευσης οχημάτων άνω των 5τ, στο τμήμα της οδού Αναγεννήσεως από τη συμβολή με την οδό Μαυσώλου έως την οδό Ηροδότου.

· Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης επί της οδού Ξανθουδίδου.

· Τοποθέτηση πληροφοριακής σήμανσης για τη λειτουργία του σταθμού αυτοκινήτων «Χανιόπορτα» επί της οδού Αρχ. Μακαρίου.

· Τροποποίηση Κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου στο ύψος της οδού Ν. Κοκαράκη - αντιδρόμηση της οδού Ν. Κοκαράκη.

· Απαγόρευση στάσης- στάθμευσης επί της οδού Άλμπερτ για βελτίωση προσπελασιμότητας στο κέντρο του Ηρακλείου.

· Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον οικισμό Βασιλειές για ασφαλή συνύπαρξη πεζών και οχημάτων.

Μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτής, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηρακλείου θα συζητήσει το θέμα και τις τυχόν παρατηρήσεις και απόψεις που θα κατατεθούν και θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη σχετικής απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............