O τραμπισμός θα έχει και συνέχεια - του Κωστή Μουδάτσου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

08 Ιανουαρίου 2021

O τραμπισμός θα έχει και συνέχεια - του Κωστή Μουδάτσου

 Eτούτα έγραφα και δημοσιοποιούσα λίγες μέρες μετά την εκλογή του trump. και δυστυχώς δικαιώνομαι και θλίβομαι πολύ περισσότερο γιατί ο τραμπισμός θα έχει και συνέχεια. Ρίχτε μια ματιά!


Ο Trumpάκουλας έρχεται… Του Κωστή Μουδάτσου
Η Αμερική, η παγκόσμια υπερδύναμη, βρίσκεται μπροστά σε απρόσμενες εξελίξεις. Ο Trump ενώ είναι τόσο πολύ προβλέψιμος, προκαλεί προβληματισμούς για το που μπορεί να φτάσει με τις αλλοπρόσαλλες κι ακροδεξιές πολιτικές που προωθεί. Το κόστος της επιμονής στις άγριες πολιτικές είναι ανυπολόγιστο. Οι κακοσχεδιασμένες αποφάσεις των πρώτων ημερών αντί να προκαλούν σκέψεις, φέρνουν κατηγορίες για προδοσίες κι εκδικήσεις, ενάντια σε όποιον εκφράζει διαφορετική άποψη. Δεν υπάρχει ίχνος σεβασμού στην διαφορετική άποψη! Η θεσμοθετημένη διαφωνία σημαίνει πρόκληση και επιφέρει «παραίτηση». Ο Trump ζητάει χειροκροτητές και αποστρέφεται την ορθή λογική. Απαιτεί δουλοπρέπεια με ενθουσιασμό!
Μεταναστευτικό σημαίνει ξενοφοβία, ρατσισμό, τοίχους με πλέγματα και απελάσεις. Οι απαγορεύσεις και οι απολύσεις δημοσίων λειτουργών , ακόμη και υπουργού, προκαλούν τους σκεφτόμενους ανθρώπους. Οι επιχειρήσεις που διαφωνούν απειλούνται με ακύρωση των δημόσιων παραγγελιών. Και είναι μόνο η αρχή!

Δεν υπάρχουν φραγμοί. Στα θέματα που αντιμετωπίζουν προβλήματα, παραποιείται η πραγματικότητα και παρουσιάζονται δήθεν εναλλακτικές «πραγματικότητες». Στην ουσία είναι κατασκευασμένες . Η αλήθεια, η οποιαδήποτε αλήθεια, μικρή η μεγάλη, είναι εχθρός. Ο πόλεμος ενάντια στις αλήθειες και στην πραγματικότητα έχει σαν πρώτο θύμα, την ίδια την αλήθεια. Η παραποίηση είναι βασικός στόχος. Το θέαμα είναι τραγωδία για την Δημοκρατία.
Το ψέμα ανάγεται σε μέσο επίτευξης του στόχου, επικίνδυνο και επιβλαβές. Ποιος μπορεί να εμπιστευτεί εκείνον που απροκάλυπτα στηρίζει καταστάσεις με χοντροειδή ψέματα. Δοκιμάζεται το ίδιο το σύστημα που τον ανέδειξε. Οι κρατούσες αντιλήψεις συγκρούονται με πιο ακραίες, πιο συντηρητικές, πιο άγριες αντιλήψεις και πρακτικές. Τα ακραία δεξιά, φασιστικά κόμματα παίρνουν αέρα και ξαμολιούνται ξεδιάντροπα κι απροκάλυπτα. Το Δημοκρατικό κόμμα έχει τεράστιες ευθύνες. Πέρα των πολιτικών που εφάρμοζε στήριξε μια παρακμιακή υποψήφιο και ο Trump βρήκε χώρο και κόσμο για να παίξει το παιγνίδι του.
Το παιγνίδι έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Δημιουργούνται καταστάσεις σύγχυσης και στο όνομα της εθνικής ασφάλειας δρομολογεί πολέμους ενάντια στις αλήθειες και στην πραγματικότητα. Έτσι κυρίαρχη αντίληψη αναδεικνύονται οι θέσεις του Trump. Σημαντικό γεγονός και μοναδική αλήθεια! Στο όνομα της Αμερικής και της εθνικής ασφάλειας αναμένονται πολλές επιταγές που θα εξαργυρωθούν από τον πρόεδρο μιας χώρας, που επηρεάζει τη ζωή του πλανήτη. Από τα οικολογικά θέματα, κλιματική αλλαγή, ενέργεια, αντιμετώπιση εχθρών κτλ μέχρι θέματα διεθνών σχέσεων, κοινωνικής πολιτικής, οικονομικών μοντέλων και τρόπους διακυβέρνησης.
Η προπαγάνδα θα είναι αμείλικτη. «Δεν κάνει λάθος ο πρόεδρος Trump! Υπάρχουν εχθροί κόντρα στην μοναδική αλήθεια.»
Ο εγωισμός και η άκρατη υπερηφάνεια κυριαρχεί στο δίκιο και στην Δημοκρατία. Οι θεσμοί θα υποταχθούν η θα έχουν θέση αντιπάλου. Στις διεθνείς σχέσεις θα κυριαρχήσει η ίδια αντίληψη, όπως την ορίζει η τράμπειος λογική. Οι ηγέτες των άλλων χωρών έχουν να αντιμετωπίσουν νέες λογικές. Προβλέψιμες μεν, καταστροφικές δε! Η απορρύθμιση των διεθνών σχέσεων θα προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα και τα δημοκρατικά κινήματα, σε όλο τον κόσμο, πρέπει να προετοιμάζονται για την υπεράσπιση θεμελιακών κανόνων, δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Το πλανητικό χωριό, σήμερα, είναι μικρό και άρα είναι εύκολο να το μελετήσομε. Οι αμερικανοί δοκιμάζονται, η Ευρώπη δοκιμάζεται, ο κόσμος δοκιμάζεται! Οι θεσμοί και τα ΜΜΕ δοκιμάζονται, η Δικαιοσύνη δοκιμάζεται! Η Δημοκρατία και οι δημοκρατικές ελευθερίες δοκιμάζονται με τις πιο άγριες μορφές. Το διεθνές σύστημα και οι παγκόσμιες συμμαχίες δοκιμάζονται! Ο κόσμος της γνώσης, του πολιτισμού και της τέχνης βρίσκεται μπροστά σε νέες προκλήσεις. Θα μιλήσουν η θα σιωπήσουν πάλι;
Ο διεθνής τύπος και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα μπουν σε νέα φάση με πολλά προβλήματα. Οι αλήθειες δεν είναι αλήθειες σαν δεν εξυπηρετούν την κυρίαρχη πολιτική του προέδρου και των συμφερόντων που εκφράζει. Η πίεση θα ασκείται με όλα τα διαθέσιμα μέσα, οικονομικά, φορολογικά, προστατευτισμούς, νομοθετικές απορρυθμίσεις, έλεγχο θεσμών και υπηρεσιών. Ο τρόπος που δούλευε σε όλη τη ζωή του ο Trump δεν θα αλλάξει τώρα στα γεράματα, που έγινε και πρόεδρος μιας υπερδύναμης. Έτσι έκανε τις δουλειές του μέχρι τώρα κι έτσι θα συνεχίσει! Το αλάθητο το έχει κατοχυρώσει και το διατυμπανίζει και όσοι δεν υποκύψουν θα πρέπει να ετοιμάζονται με ψυχραιμία και σύνεση για την αντιμετώπιση της νέας κατάστασης. Τα πράγματα είναι δύσκολα ακόμη και για τους θεσμούς του συστήματος, τους αιρετούς, τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για όσους δεν συναινούν και δεν υπηρετούν την πολιτική του τωρινού προέδρου, εντός και εκτός Αμερικής.
Βέβαια τα πολλαπλά κι επαναλαμβανόμενα λάθη του Trump και των αυλικών αποτελούν και το Δούρειο Ίππο. Σαν τα λάθη αντιμετωπίζονται με λαθεμένους τρόπους, το κόστος θα είναι τεράστιο, σε αμερικάνικο και παγκόσμιο επίπεδο. Ανυπολόγιστο! Γι αυτό πολίτες όλης της Γης να αγρυπνείτε και να προετοιμάζεστε για δύσκολους αγώνες!
Η Ελλάδα, μετά από εφτά χρόνια καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής βρίσκεται αδύναμη στο παγκόσμιο δυσμενές περιβάλλον. Η διαχείριση απαιτεί σκέψη, περίσκεψη και ευρύτατες συναινέσεις. Μην είμαστε αφελείς! Με ακραίες λογικές κι ακροδεξιές φλυαρίες αλλά και με ακονισμένα τσεκούρια δεν έχομε μέλλον. Ας νοικοκυρέψομε το τόπο και ας σταματήσομε επιτέλους την λογική που η νεκρή εργασία κατασπαράσσει την ζωντανή εργασία! Οι πολιτικές του σοκ και του δέους καταστρέφουν την οικονομία και δημιουργούν βόμβες, έτοιμες να εκραγούν ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ας βρούμε τρόπους να ξεφύγομε από αυτές τις πολιτικές για να στηριχτεί ο κόσμος της εργασίας και να μπούμε σε νέα φάση ανάπτυξης. Διαφορετικά, το δυνατό ζώο κατασπαράσσει το αδύνατο, στις τωρινές διεθνείς καταστάσεις! Ας βάλομε ένα τέλος στις γραφειοκρατικές διαδικασίες και δομές που ευνοούν την διαφθορά και την πλιατσικολογία κι ας αξιοποιήσομε, με δημοκρατικούς θεσμούς, τον μορφωμένο, παραγωγικό κι εξειδικευμένο λαό μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............