"Το Καραβάνι: Οι Πολλαπλές Εκδοχές Της Μουσικής Κρήτης" Στο Ψηφιακό Κανάλι Πολιτισμού Του Δήμου Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

18 Ιανουαρίου 2021

"Το Καραβάνι: Οι Πολλαπλές Εκδοχές Της Μουσικής Κρήτης" Στο Ψηφιακό Κανάλι Πολιτισμού Του Δήμου Ηρακλείου

   Το μουσικό σχήμα Καραβάνι έρχεται στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου με σκοπό να μας ταξιδέψει μέσα από τις μουσικές του στις "Πολλαπλές εκδοχές της μουσικής Κρήτης".

Τη μουσική παράσταση που εντάσσεται στο πλαίσιο του ψηφιακού φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2020 μπορείτε να παρακολουθήσετε σε On line πρεμιέρα σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 στον παρακάτω 

σύνδεσμο: 


https://youtu.be/cvcpn9ykumQ.

thumbnail_Digital%2BFestival%2B2020%2BTexni%2Bkathodon%2Bevents%2BNew%2BKaravani

Μετά την πρεμιέρα η παράσταση θα παραμείνει διαθέσιμή στη θεματική ζώνη «Φώτα, Αυλαία, Πάμε» του Heraklion Arts Culture.

Το καραβάνι είναι σχήμα που δραστηριοποιείται στην Κρήτη και την Αθήνα εδώ και τρία χρόνια. Τέσσερις μουσικοί με ετερόκλητες καταβολές μα παρόμοιες αντιλήψεις, με κοινό τόπο αναφοράς και δράσης την Κρήτη, συμπορεύονται και συμπράττουν. Σε αυτή τη μουσική παράσταση εκφράζουν την άποψη τους για τη ζωή και την τέχνη με κύριο μέσο το τραγούδι.

Τέσσερις μεστές και ξεχωριστές φωνές που στη διαδρομή από τη λύρα στο μπουζούκι και από την κιθάρα στο λαούτο φωτίζουν μουσικούς τόπους, όπως η Κρήτη, η Θράκη, η Σμύρνη και ο Πειραιάς, εποχές όπως ο μεσοπόλεμος αλλά και η σύγχρονη εποχή που ζούμε, προσωπικότητες του μέλους και του στίχου όπως ο Μάρκος, ο Χαρίλαος, ο Μπαξές, ο Θανάσης, ο Μήτσος, ο Ρος και ο κατάλογος μεγαλώνει … Δίπλα σε αυτά παρουσιάζονται νέες δημιουργίες από την πρόσφατη δισκογραφία του Μανόλη Μανουσάκη και της Μαρίας Κώτη. Μαζί τους στην κιθάρα ο Δημήτρης Παππάς.


Συντελεστές:

Μαρία Κώτη (Τραγούδι, κρουστά), Στέλιος Ζερβός (Τραγούδι, μπουζούκι), Χάρης Παναγιωτάκης (Τραγούδι, λύρα), Μανόλης Μανουσάκης (Τραγούδι, λαούτο), Δημήτρης Παππάς (Κιθάρα)

Βαγγέλης Αποστόλου (Ηχοληψία, μείξη), Αντώνης Μπερκάκης (Εικονοληψία, μοντάζ)

Η ηχογράφηση-βιντεοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 24 Αυγούστου 2020, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, στην πειραματική σκηνή.


Δείτε εδώ το trailer της παράστασης: https://www.youtube.com/watch?v=m_LsFesutzU&feature=youtu.beΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............