Πράσινοι: Η κυβέρνηση δείχνει τα δόντια της στους νέους και τις νέες της χώρας μας! - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

28 Ιανουαρίου 2021

Πράσινοι: Η κυβέρνηση δείχνει τα δόντια της στους νέους και τις νέες της χώρας μας!

 Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δυο μέρες πριν τα συλλαλητήρια εναντίον του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση και η λήξη της αμέσως μετά, αποτελεί αντιδημοκρατική πολιτική απόφαση, η οποία δεν έχει καμιά σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας, υποστηρίζουν οι Πράσινοι. Και καταγγέλλουν τη στοχοποίηση των νέων.



Με την απαγόρευση των διαδηλώσεων με πάνω από 100 άτομα που ανακοίνωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και με το «Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης των Δημόσιων Υπαίθριων Συναθροίσεων», η κυβέρνηση της Ν.Δ. υλοποιεί τον νόμο που απαγορεύει τις διαδηλώσεις, ο οποίος πέρασε τον Ιούλιο από τη Βουλή, με ψήφους της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης. 

Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την καταστολή των συγκεντρώσεων στις 17 Νοέμβρη και στις 6 Δεκέμβρη ήταν απλώς μια γενική δοκιμή. Η αστυνομία μπορεί πια «νόμιμα» να περιορίσει και να απαγορεύσει κάθε συγκέντρωση ή να παρακολουθεί όσους κρίνει επικίνδυνους, όποτε το επιθυμεί και χρησιμοποιώντας κάθε είδους βία. Και την ίδια στιγμή ανέχεται υποκριτικά τις καταναλωτικές εφόδους σε μαζικές εμπορικές οδούς.

Η πανδημία, που είναι σαφής απόδειξη της ανικανότητας να αντιμετωπιστεί η πλανητική οικολογική κρίση, χρησιμοποιείται ως άλλοθι για αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις, οι οποίες ολοκληρώνουν ένα πλαίσιο που ξεκίνησε στα χρόνια της κρίσης. 

Η πτώχευση του 2010 και τα συνακόλουθα μνημόνια δημιούργησαν ένα χάσμα ανάμεσα στους «νεότερους» και τους «παλαιότερους». Θεωρήθηκε «λογικό» να υπάρχουν διαφορετικές ταχύτητες εργαζομένων, διαφορετικές συνταξιοδοτικές προσδοκίες, διαφορετική αμοιβή για την ίδια εργασία! Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, την περίοδο της πανδημίας οι «άριστοι» αποφάσισαν να απλώσουν όλη τη βεντάλια των νεοφιλελεύθερων συνταγών τους με στόχο... τις νέες και τους νέους της χώρας!

Οι «άριστοι» με τις πράξεις τους δείχνουν τον δρόμο... Βάφτισαν «αριστεία» το πελατειακό σύστημα που γνωρίζουν κι εφαρμόζουν εδώ και δεκαετίες. Ονόμασαν «επιτελικό» το κράτος των εκατοντάδων μετακλητών δημόσιων υπαλλήλων. Ικανοποίησαν κάθε εσωκομματικό ρουσφέτι με απίθανες προσλήψεις τύπου Ψαριανού! Εξευτέλισαν κάθε έννοια αξιοκρατίας όταν επιχείρησαν με το «σκόιλ ελικίκου» μια ακόμα αρπαχτή.

 Άλλαξαν τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ με Τράπεζα Θεμάτων και βάση εισαγωγής. Εξομοίωσαν τους επαγγελματικούς τίτλους των δημόσιων ΑΕΙ με αυτούς των ιδιωτικών κολεγίων. Επέβαλαν αστυνόμευση παντού στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Άλλαξαν τις εργασιακές συνθήκες σε βάρος των νέων.

Η κυβέρνηση στοχοποίησε τους νέους και τις νέες με το σχέδιο κοινωνικού κατακερματισμού, το οποίο εκπόνησε κι αξιοποίησε την περίοδο της πανδημίας. Κάθε διαμαρτυρία της νεολαίας αντιμετωπίστηκε με άγρια καταστολή, με εξαίρεση πάντα όσους κι όσες συναγελάζονται με τα κυβερνητικά στελέχη.

Οι νέοι κι οι νέες της χώρας μας έχουν βαρεθεί ν΄ ακούνε πως αποτελούν το μέλλον! Έχουν κουραστεί από την ανειλικρίνεια στην πολιτική ζωή, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά στη Δικαιοσύνη, την απουσία οράματος. Οι νέοι κι οι νέες της χώρας θέλουν να ορίζουν τις τύχες τους οι ίδιοι/-ες και κανείς δεν μπορεί να τους κλείνει τον δρόμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............