Βουτιές κάτω από επιβλητικά βράχια στο Αγιοφάραγγο - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

25 Ιανουαρίου 2021

Βουτιές κάτω από επιβλητικά βράχια στο Αγιοφάραγγο


 Ογδόντα χιλιόμετρα νότια της πόλης του Ηρακλείου, η Κρήτη επιφυλάσσει στους επισκέπτες μια από τις πιο ξεχωριστές παραλίες της. Η πρόσβαση γίνεται είτε με καΐκι, από Μάταλα, Αγία Γαλήνη ή Καλούς Λιμένες, είτε με πεζοπορία μέσα στο φαράγγι. Κι όλ’ αυτά για να απολαύσει κανείς το εξαιρετικό Αγιοφάραγγο.


Το πέρασμα από το φαράγγι κρύβει από μόνο του ενδιαφέρουσες εικόνες, καθώς περπατά κανείς ανάμεσα στους επιβλητικούς «τοίχους» του, για να συναντήσει ασκητές και το ξωκλήσι του Αγίου Αντωνίου, που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα.


Αριστερά της εκκλησίας, ψηλά στα βράχια, βρίσκεται ο περίφημος Γουμενόσπηλιος, η μεγάλη σπηλιά που φωτίζεται από μια τρύπα στο πάνω μέρος της. Σε αυτήν γινόταν, μια φορά τον χρόνο, η συνάντηση των ασκητών της περιοχής.


Η ακρογιαλιά στην έξοδο αποτελεί την κορύφωση της εμπειρίας. Ψιλά βότσαλα, πεντακάθαρα και συνήθως ήρεμα νερά, κάτω από τα απόκρημνα και καθηλωτικά βράχια. Προφανώς- και ίσως ευτυχώς;- δεν υπάρχει καμία οργάνωση στην παραλία, κι έτσι θα πρέπει να έχετε μεριμνήσει για τα απαραίτητα.

Μετά το μπάνιο δοκιμάστε να ανεβείτε στα βράχια στα ανατολικά της παραλίας για να απολαύσετε την εκθαμβωτική θέα στο Λιβυκό πέλαγος.

ΠΗΓΗ www.newsbeast.gr/tra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............