Ο.Λ.Η - 3η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

03 Δεκεμβρίου 2020

Ο.Λ.Η - 3η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

 H ημερομηνία 3 Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από το 1922 ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία από τον ΟΗΕ.

Είναι Ημέρα στόχευσης και εστίασης στην προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και στην κινητοποίηση υποστήριξης της αξιοπρέπειας και της ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Είναι ημέρα προώθησης δράσεων, υποστήριξης των συγκεκριμένων συμπολιτών μας, αλλά και ενημέρωσης και αφύπνισης της κοινωνίας μας.


Σε μια δύσκολη εποχή που διανύουμε και ο άνθρωπος δοκιμάζεται δεινώς και μάλιστα σε παγκόσμια κλίμακα, η Διοίκηση του ΟΛΗ ΑΕ, στέλνει μήνυμα αμέριστης αλληλεγγύης, τονίζοντας το χρέος όλων μας για την υπεράσπιση και την έμπρακτη απόδοση των αξιών του Ανθρωπισμού, της Δικαιοσύνης, κατ’ εξοχήν δε της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Συχνά, δεν γνωρίζουμε τον μεγάλο αριθμό των συμπολιτών μας που ζουν με αναπηρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ ΑΕ κ. Μηνάς Παπαδάκης. «Ηρθε η ώρα αντί να εξακολουθεί η κοινωνία να αντιμετωπίζει με προκατάληψη με οίκτο και φιλανθρωπία τους χαρισματικούς αυτούς συνανθρώπους μας, να εφιστήσει την προσοχή στο γεγονός ότι, το κέρδος από την ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της ζωής, είναι συνολικό και μας αφορά όλους μας».

Αυτό που προσπαθούμε στον ΟΛΗ με όσες δυνατότητες έχουμε και μέσω των κοινωνικών πολιτικών και δράσεων που πραγματοποιούνται, είναι η δημιουργία υποδομών και κατάλληλων συνθηκών, ώστε το λιμάνι του Ηρακλείου να είναι προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρίες, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΟΛΗ ΑΕ κ. Ιωάννης Βαρδαβάς.

Η επικοινωνία της υπεύθυνης κ. Ελένης Τσαντηράκη με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α) κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη, βοηθά στον εντοπισμό τυχόν ελλείψεων, την διόρθωση προβλημάτων, με σκοπό την αποτελεσματικότητα της ολοκλήρωσης του έργου διαμόρφωσης για όλες της πρόνοιες προσβασιμότητας εντός του λιμανιού.

Το λιμάνι του Ηρακλείου είναι το πλέον φιλικό, εξυπηρετικό και προσβάσιμο για ΑμεΑ, διαθέτοντας κεκλιμένα επίπεδα/ράμπες, πεζοδρόμια, χώρους συνάθροισης κοινού, ειδικά διαμορφωμένοι χώροι στάθμευσης, επιβίβασης - αποβίβασης, διαμορφωμένες τουαλέτες, χώροι υγιεινής, οδηγοί όδευσης τυφλών, τμήμα Πρώτων βοηθειών, σκίαστρα και σήμανση, ειδικό όχημα μεταφοράς ατόμων με ανελκυστήρα εντός των χώρων του λιμανιού και τα άτομα με αναπηρία μπορούν να ξεκινήσουν από το λιμάνι με σκοπό να φτάσουν μέχρι το σταθμό του ΚΤΕΛ απρόσκοπα χωρίς καμμία διακοπή. Γενικά έχουν δημιουργηθεί όλες οι κατάλληλες υποδομές που σε συνδυασμό με την συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου, του

Λιμεναρχείου, της Τροχαίας, του ΚΤΕΛ, συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης στους χώρους του Λιμανιού του Ηρακλείου.

Αυτά τα έργα αποτελούν έργα πολιτισμού, έργα κοινωνικού σκοπού που συνθέτουν τον πυρήνα των αρχών της αξιοπρέπειας της στήριξης, της αγάπης, της αλληλεγγύης και της ευημερίας των ατόμων με αναπηρία.

Δεν αποτελεί λοιπόν η σημερινή ημέρα γιορτή. Είναι ημέρα αφύπνισης και κινητοποίησης της κοινωνίας για ενεργές δράσεις που βοηθούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com

Post Top Ad

.............