Η μάσκα «ασπίδα» εχεμύθειας για όσους χρειάζονται επέμβαση αισθητικής προσώπου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

23 Νοεμβρίου 2020

Η μάσκα «ασπίδα» εχεμύθειας για όσους χρειάζονται επέμβαση αισθητικής προσώπου

 

Είναι μία κανονική μέρα ενός ιατρείου αισθητικής - πλαστικής ιατρικής εν μέσω καραντίνας και οι ασθενείς περιμένουν στο σαλόνι, κρατώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις. Στο ένα εξεταστήριο βρισκόταν η Χριστίνα, που είχε ήδη χειρουργηθεί στη μύτη και στο άλλο περίμενε η Αγγελική, υποψήφια για χειρουργείο ρινοπλαστικής. Ο γιατρός βγαίνει από το γραφείο του που μιλούσε με την προηγούμενη ενδιαφερόμενη και μπαίνει στο τρίτο εξεταστήριο, όπου εκεί βρισκόταν η Εμμανουέλα, η οποία είχε έρθει για την καθιερωμένη θεραπεία προσώπου της. Ποιο κοινό είχαν όλες αυτές οι γυναίκες και ο γιατρός; Όλοι φορούσαν μάσκα! Την ίδια εποχή πέρυσι κανένας δεν φορούσε μάσκα. Αυτό άλλαξε φέτος στη ζωή μας! Είναι άραγε πρόβλημα;


Όπως μας λέει ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Ιωάννης Λύρας (www.ioannislyras.gr), αλλά και οι τέσσερις ασθενείς που ρωτήσαμε κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ, ΟΧΙ! Το αντίθετο μάλιστα, τις εξυπηρετεί πάρα πολύ στο να αποφύγουν τις αδιάκριτες ερωτήσεις των γνωστών και φίλων, μετά από θεραπείες πλαστικής χειρουργικής και ειδικά του προσώπου. Αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν ότι κάθε φορά που ο γιατρός τις ενημέρωνε, ότι θα υπάρχει κάποιο μικρό πρήξιμο εκείνες απαντούσαν: «Δεν με νοιάζει, θα μείνω σπίτι».  

Στη συνέχεια ζητήσαμε  από τη Χριστίνα να περιγράψει στην υποψήφια Αγγελική πώς βίωσε την επέμβαση ρινοπλαστικής, στην οποία είχε υποβληθεί πριν μερικά χρόνια. Η μύτη και των δύο ήταν καλυμμένη από τη μάσκα.  Βγάζουν τη μάσκα, δείχνουν για πρώτη φορά το χαμόγελο τους και αλληλοκοιτάζονται με ενδιαφέρον. Η Χριστίνα ξεκίνα την περιγραφή της δικής της εμπειρίας: «Όταν αποφάσισα να κάνω τη ρινοπλαστική ήμουν περίπου 23 ετών και δεν το είχα πει ούτε καν στους γονείς μου. Έτσι αποφάσισα να έρθω μόνη μου στην Αθήνα και να προβώ στην επέμβαση κρυφά. Πραγματικά ήταν μία από τις πιο ωραίες εμπειρίες της ζωής μου...Το χειρουργείο τελείωσε και δεν υπήρχε κανένας πόνος. Είχα μόνο ελαφρύ οίδημα, το οποίο μετά από μερικές ημέρες υποχώρησε και κατόπιν, αφού αφαιρέθηκε ο νάρθηκας, είδα την καινούργια μου μύτη και πραγματικά ήταν ότι ακριβώς είχα ονειρευτεί». Η Αγγελική την κοιτούσε προσεκτικά και μελετούσε κάθε λέξη της. Η συνάντηση αυτή την βοήθησε πραγματικά, ώστε να καταλάβει ότι αυτά που της είχε διασφαλίσει ο γιατρός ήταν πραγματικά αληθινά. Αφού τελείωσαν τη συζήτησή τους και πριν η Αγγελική φύγει από το ιατρείο μοιράστηκε μαζί μας αυτή την τόσο έντονη επιθυμία της να αλλάξει την μύτη της, καθώς είχε σοβαρό θέμα. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Είναι κάτι που ήθελα πολύ να το κάνω εδώ και χρόνια. Ο Covid 19 όλως παραδόξως με διευκόλυνε στο να αποφασίσω να χειρουργηθώ τώρα, καθώς μπορώ να παραμείνω στο σπίτι μου ανενόχλητη και μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και τις ερωτήσεις. Θεωρώ ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να προβώ σε αυτή την επέμβαση, αφού κατά το παρελθόν οι ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν μου το επέτρεπαν».

Στο μεταξύ, η Εμμανουέλα που ανέμενε την αισθητική της θεραπεία μπήκε στη συζήτηση βγάζοντας και αυτή τη μάσκα. Ενώ ήταν μόλις 26 ετών μας δήλωσε πως θα έκανε τη θεραπεία πάση θυσία, αλλά ειδικά τώρα, καθώς η ίδια δεν δουλεύει από το σπίτι, θα μπορεί όμως να φορά μάσκα κατά την αποθεραπεία και να πηγαίνει στην εργασία της. Χαμογελώντας και αυτή είπε ότι η μάσκα της δημιούργησε μία ασφάλεια, ώστε να κρύψει το όποιο οίδημα εμφανιζόταν στην μικρή αυτή περίοδο αναμονής μετά τη θεραπεία.

Βέβαια για τις επεμβάσεις του στήθους και σώματος για τις γυναίκες που περίμεναν στο σαλόνι του γιατρού δεν υπάρχει ποτέ πρόβλημα και τίποτα δεν άλλαξε την εποχή της «μασκοφορίας», εκτός μόνον από ότι δεν φαίνεται το χαμόγελο της αισιοδοξίας που δίνει μία πλαστική επέμβαση.

 

Γιατί αυτήν την περίοδο αυξήθηκαν οι επεμβάσεις αισθητικής

 

«Αυτή την εποχή όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να “διορθώσουν” τυχόν αισθητικές ατέλειες με τη βοήθεια του πλαστικού χειρουργού. Και αυτό είναι παγκόσμιο φαινόμενο, όπως προκύπτει από την καθημερινή ειδησεογραφία σε Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία, Νότια Κορέα, Κίνα και κυρίως ΗΠΑ και Ρωσία, όπου η πλαστική χειρουργική σημειώνει έκρηξη», μας λέει χαρακτηριστικά ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Ιωάννης Λύρας (www.ioannislyras.gr) και συμπληρώνει:

«Οι συνάδελφοί μου εκεί παρατηρούν αύξηση 100% τόσο σε θεραπείες όσο και σε επεμβάσεις προσώπου. Ο ένας βασικός λόγος είναι ότι η κατανάλωση σε καθημερινές γυναικείες απολαύσεις της ζωής έχει απαγορευτεί λόγω του αποκλεισμού (lockdown) για προστασία από τον κορονοϊό. Είναι γνωστό ότι μόνο για λόγους υγείας ή εργασίας και τροφοδοσίας είναι δυνατή η κυκλοφορία εκτός σπιτιού. Αυτό δημιουργεί μία ψυχολογική επιβάρυνση, που η πλαστική χειρουργική σίγουρα θεραπεύει μέσα από τα θεαματικά της αποτελέσματα.

Ο άλλος βασικός λόγος είναι ότι μέσα στο σπίτι έχουμε το χρόνο και την ευκαιρία να ασχοληθούμε επιτέλους με προσωπικές υποθέσεις βελτίωσης του εαυτού μας, διαβάζοντας, ακούγοντας μουσική, κάνοντας άσκηση ή βελτιώνοντας την εξωτερική μας εμφάνιση με την πλαστική χειρουργική επέμβαση που πάντα θέλαμε να κάνουμε. 

Ο τρίτος και πιο εντυπωσιακός όμως βασικός λόγος είναι ότι η απρόσμενη μέχρι και πέρυσι υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και εσωτερικούς χώρους, έκανε τη μάσκα προσώπου να λειτουργεί ως «ασπίδα», η οποία μας προστατεύει αφενός από τη διασπορά του ιού και αφετέρου από την αποφυγή ανεπιθύμητων και ενοχλητικών ερωτήσεων για τα τυχόν ίχνη που αφήνει η πλαστική τις πρώτες ημέρες. Αδιαμφισβήτητα, το 2020 αποτελεί μία πρόκληση για όλους δημιουργώντας μία σύγχρονη «μασκοφορεμένη» πραγματικότητα. Το αντισηπτικό, ο εγκλεισμός και η μάσκα ενσωματώνονται στο σήμερα, στην πλειοψηφία όλων μας. Στη νέα αυτή καθημερινότητα η χρήση μάσκας δημιουργεί το αίσθημα της κάλυψης και έτσι οι ενδιαφερόμενοι τώρα περισσότερο από ποτέ αποφασίζουν να προχωρήσουν στην αισθητική επέμβαση που για καιρό σκέπτονταν: μεσοθεραπεία, φυτικό πίλιγκ, υαλουρονικό, μπότοξ, λέιζερ ρυτίδων και ευρυαγγειών, ελιές, ρινοπλαστική και διάφραγμα αναπνοής, πιο όμορφα χείλη και πιο αρμονικό προφίλ του προσώπου, μέτωπο, ωτοπλαστική, αφαίρεση λίπους από το αντιαισθητικό προγούλι, πιο νεανικός λαιμός, άψογο ντεκολτέ, όμορφο στήθος».

 

«Οι ενδιαφερόμενες απελευθερώνονται από οποιονδήποτε δισταγμό για την επιλογή τους να κάνουν τώρα κάποια αισθητική επέμβαση τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα, γιατί τώρα τους εξυπηρετεί πολύ», επισημαίνει ο Δρ. Λύρας και προσθέτει:

«Για τους περισσότερους η τηλεργασία είναι η περίοδος όπου ανενόχλητοι στο ασφαλές περιβάλλον του σπιτιού τους θα αναρρώσουν μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα του εργασιακού περιβάλλοντος ή του κοινωνικού περίγυρου. Πολλοί εργαζόμενοι είναι και σε αναστολή εργασίας. Η αισθητική πλαστική χειρουργική πάντα ανανεώνει την εξωτερική, αλλά και εσωτερική μας εμφάνιση και διάθεση. Δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε το επιθυμητό για τον καθένα από μας αποτέλεσμα άμεσα, ανώδυνα και με τον πιο ασφαλή τρόπο, αφού πάντα λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την προστασία όλων των εμπλεκόμενων. Εν τέλει η μάσκα ως ασπίδα μπορεί να καλύψει παράλληλα τυχόν αισθητικές ατέλειες του προσώπου μας και να προστατεύσει το μικρό μας μυστικό».

Αισθητική πλαστική με μάσκα, λοιπόν, μια πολύ όμορφη ιδέα!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............